Navigatie overslaan
Gierzwaluw / Ton Renniers

Bouw natuurinclusief

De inzet van Vogelbescherming is natuurinclusief bouwen als norm. Door natuurinclusief te bouwen en te ontwerpen is het mogelijk gezonde en aantrekkelijke steden en dorpen te creëren, die voor alle gebruikers een prettig leefomgeving zijn. Investeren in groene kwaliteit levert immers veel meer op dan alleen maar een mooi plaatje. 

Een goed voorbeeld van een kennisdelingsproject waar Vogelbescherming zich voor inzet is de toolbox bouwnatuurinclusief.nl. In samenwerking met Zoogdiervereniging heeft Vogelbescherming een toolbox ontwikkeld over natuurinclusief bouwen. Deze toolbox is speciaal gemaakt voor architecten, woningcorporaties, gemeenten en projectontwikkelaars en biedt deze doelgroepen inspiratie, nieuws, tips en advies op maat. 

Neem een kijkje op bouwnatuurinclusief.nl en doe mee!  

Checklist Vogelvriendelijk Bouwen

De Checklist Groen Bouwen biedt hulp bij effectief 'vergroenen'. We helpen iedereen op weg die zich bezig houdt met nieuwbouw, renovatie, projectontwikkeling of planvorming. Grote partijen, maar ook particulieren met een eigen huis.

Start de checklist

Bouw natuurinclusief

Goed stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomerhitte, zuivert de lucht en biedt volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals huismus, gierzwaluw, merel of gewone dwergvleermuis. Kijk voor inspiratie en oplossingen op

bouwnatuurinclusief.nl