Navigatie overslaan
Willem Veenhuizen / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Willem Veenhuizen / Fred van Diem Willem Veenhuizen / Fred van Diem

Door Willem Veenhuizen
Stadsvogeladviseur

Willem Veenhuizen

Vogels zitten niet vanzelfsprekend in uw tuin. Het is een combinatie van voedsel, nestplaatsen, beschutting, vegetatie en inrichting.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe je die een handje helpt. Je kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in jouw gemeente of buurt.

De vogelwereld met alles wat erbij hoort blijft je boeien en altijd zijn er onderwerpen voor onderzoek en beleving. Vooral in samenhang met vegetatie en biotoop. Bescherming blijft noodzaak en moet duurzaam doorgaan op alle niveaus.

Werkgebied

Baronie van Breda

Willem Veenhuizen:

"Altijd nieuw, verrassend, nooit hetzelfde, natuur in vrijheid."

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.