Navigatie overslaan
Rien van der Steen / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Rien van der Steen / Fred van Diem Rien van der Steen / Fred van Diem

Door Rien van der Steen
Stadsvogeladviseur

Rien van der Steen

Als kleine jongen ging ik samen met mijn vader de natuur in. Ik vond alles boeiend wat we daar aantroffen. Dat is eigenlijk nog steeds zo. Maar hoe meer je ervan af weet, hoe meer je je realiseert dat er nog veel meer te weten valt. Sinds 2010 werk ik ook als Stadsvogeladviseur van Vogelbescherming. Daarvoor probeer ik bijvoorbeeld in contact te komen met instanties zoals woningbouwverenigingen, de gemeente, bouwers. Niet altijd eenvoudig, want die partijen moeten al veel en dan kom jij nog met vogels aanzetten.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe je die een handje helpt. Je kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in jouw gemeente of buurt.

Natuur en alles wat er mee te maken heeft. Van die mooie en raadselachtige pissebed tot een ingewikkeld omgevingsplan. Maar vooral de vogels. Voor mij de kers op de natuurtaart. Ik neem U graag mee in mijn wereld. Wij kijken, luisteren en speuren naar vogels en ander moois. Geen opsomming van kennis en weetjes. Nee, we maken er vooral een plezierige tocht van. Beleven en genieten ! Serieus kunnen we altijd nog worden. En...., ik ben vooral heel benieuwd naar úw verhalen.

Werkgebied

Den Bosch

Rien van der Steen:

"Met enthousiasme en een lange adem kun je tóch wat voor elkaar krijgen voor natuur in de stad. "

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.