Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

Rien van der Steen / Fred van Diem

Door Rien van der Steen
Stadsvogeladviseur

Rien van der Steen

Als kleine jongen ging ik samen met mijn vader de natuur in. Ik vond alles boeiend wat we daar aantroffen. Dat is eigenlijk nog steeds zo. Maar hoe meer je ervan af weet, hoe meer je je realiseert dat er nog veel meer te weten valt. Sinds 2010 werk ik ook als Stadsvogeladviseur van Vogelbescherming. Daarvoor probeer ik bijvoorbeeld in contact te komen met instanties zoals woningbouwverenigingen, de gemeente, bouwers. Niet altijd eenvoudig, want die partijen moeten al veel en dan kom jij nog met vogels aanzetten.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Zij zetten zich in voor vogels in hun directe omgeving. Ze adviseren en informeren bijvoorbeeld partijen in hun eigen gemeente over vogels en vogelvriendelijk beleid. Ook scholen, bedrijven en corporaties maken gebruik van hun diensten. Verder proberen Stadsvogeladviseurs zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over stadsvogels en hen te stimuleren om rekening met vogels te houden bij de inrichting van hun eigen woon- en werkomgeving. Op die manier dragen Stadsvogeladviseurs bij aan een groene en prettige leefomgeving voor vogels én mensen. U kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in uw gemeente of buurt.

I.V.M. COVID-19 KAN IK OP DIT MOMENT GEEN TUINADVIEZEN MAKEN.

Natuur en alles wat er mee te maken heeft. Van die mooie en raadselachtige pissebed tot een ingewikkeld omgevingsplan. Maar vooral de vogels. Voor mij de kers op de natuurtaart. Ik neem U graag mee in mijn wereld. Wij kijken, luisteren en speuren naar vogels en ander moois. We maken er vooral een plezierige tocht van. Serieus kunnen we altijd nog worden. En...., ik ben vooral heel benieuwd naar úw verhalen.

Werkgebied

Den Bosch

Rien van der Steen:

"Met enthousiasme en een lange adem kun je tóch wat voor elkaar krijgen voor natuur in de stad. "

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.