Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

Stadsnatuur / SCO

Door Maricée Ten Bosch
Stadsvogeladviseur

Maricée Ten Bosch

Waar zouden we zijn zonder stadsvogels, bomen en bloemen? Nergens, toch? Huizen en tuinen als stadsparadijsjes, overal nestkasten, genieten van vogels dicht bij ons. Voor eigen en voor huurwoningen, ook corporaties werken steeds vaker mee aan groen in de stad.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. De Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor de bescherming van stadsvogels in hun directe omgeving, door partijen binnen hun eigen gemeente te informeren en te adviseren over vogels en vogelvriendelijk beleid. Verder proberen Stadsvogeladviseurs zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over stadsvogels en hen te stimuleren om rekening met vogels te houden bij bijvoorbeeld de inrichting van hun eigen woon- en werkomgeving. Op die manier dragen Stadsvogeladviseurs bij aan een groene en prettige leefomgeving voor vogels én mensen.

Stel je voor, een wereld zonder vogels!

Werkgebied

Gemeente Groningen

Maricée Ten Bosch:

"Vogels fascineren me, ze kunnen vliegen! Als ik ze zie, vlieg ik mee."

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere stadsvogelconsulenten uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.