Navigatie overslaan
Kauw / Shutterstock Toon alles in de buurt
Kauw / Shutterstock Marcus Breet

Door Marcus Breet
Stadsvogeladviseur

Marcus Breet

In mijn gemeente kijk ik goed om mij heen hoe het met alle vogelpopulaties gaat. Met sommigen gaat het momenteel erg goed, zoals met de kauw, maar met een aantal erg slecht. Zo is de gierzwaluwpopulatie met 80% afgenomen. Ik schakel dan met de gemeente en woningcorporaties om te kijken welke stappen te ondernemen en mee te denken aan een oplossing.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe u die een handje helpt. U kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in uw gemeente of buurt.

Werkgebied

Capelle aan den IJssel

Marcus Breet:

Geen leven zonder vogels! Deze zeer intelligente wezens zijn een bron van inspiratie en je kan er zelfs qua gedrag lessen uit trekken voor ons mensen. Ze brengen veel plezier en levendigheid.

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.