Navigatie overslaan
Jochem Kühnen / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Jochem Kühnen / Fred van Diem

Door Jochem Kühnen
Stadsvogeladviseur

Jochem Kühnen

Jochem Kühnen (39) is een echte vogelliefhebber. Vooral gierzwaluwen hebben een speciaal plekje in zijn hart. Hij zet zich al meer dan twintig jaar in voor deze bijzondere soort en geldt inmiddels als specialist. Zo zorgt hij tijdens renovaties en nieuwbouwprojecten voor nestplekken. Hij is al meer dan tien jaar Stadsvogeladviseur namens Vogelbescherming Nederland.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe je die een handje helpt. Je kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in jouw gemeente of buurt.

Mijn naam is Jochem Kühnen, ik ben sinds ongeveer 2003 gefascineerd door de Gierzwaluw en zet me volop in voor bescherming van nestplaatsen en het zorgen voor nieuwe nestgelegenheid. Daarnaast ben ik druk met het vastleggen van al het leven in mijn natuurrijke tuin, tot de allerkleinste diertjes aan toe. Tot slot ben ik al meer dan 20 jaar veganist en muziekliefhebber van de hardste stijlen metal.

Werkgebied

Nijmegen en de dorpen in de Ooijpolder

Jochem Kühnen:

“De gemeente en bouwbedrijven weten me steeds vaker te vinden voor er gebouwd of verbouwd gaat worden. Omdat een gebouw er minstens 50 jaar zal staan, vind ik dat ik zo echt een verschil kan maken.” 

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.