Navigatie overslaan
Jochem Kühnen / Fred van Diem Toon alles in de buurt

Jochem Kühnen / Fred van Diem Jochem Kühnen / Fred van Diem

Door Jochem Kühnen
Stadsvogeladviseur

Jochem Kühnen

Jochem Kühnen (39) is een echte vogelliefhebber. Vooral gierzwaluwen hebben een speciaal plekje in zijn hart. Hij zet zich al meer dan twintig jaar in voor deze bijzondere soort en geldt inmiddels als specialist. Zo zorgt hij tijdens renovaties en nieuwbouwprojecten voor nestplekken. Hij is al meer dan tien jaar Stadsvogeladviseur namens Vogelbescherming Nederland.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe u die een handje helpt. U kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in uw gemeente of buurt.

Werkgebied

Nijmegen en de dorpen in de Ooijpolder

Jochem Kühnen:

“De gemeente en bouwbedrijven weten me steeds vaker te vinden voor er gebouwd of verbouwd gaat worden. Omdat een gebouw er minstens 50 jaar zal staan, vind ik dat ik zo echt een verschil kan maken.” 

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.