Navigatie overslaan
Huiszwaluw / Hans Peeters Toon alles in de buurt
Huiszwaluw / Hans Peeters

Door Dagmar Heidinga
Stadsvogeladviseur

Dagmar Heidinga

Enkele jaren geleden is in samenwerking met de woningcorporatie een huiszwaluwkolonie verplaatst naar mijn woning, nadat hun oorspronkelijke broedplaats verloren ging door sloop. Met groot succes en met heel veel plezier! Sindsdien ben ik me ook voor andere stadsvogels gaan inzetten. Hun afhankelijkheid van onze gebouwen, parken en tuinen maakt ze kwetsbaar. Daarom draag ik graag een steentje bij aan het behoud van hun leefomgeving, door inventarisatie, educatie en door gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe je die een handje helpt. Je kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in jouw gemeente of buurt.

Werkgebied

Gemeente Steenwijkerland

Dagmar Heidinga:

In de stad is dankzij vogels zoveel te beleven! Zodra je daar oog voor krijgt, gaat een wereld voor je open. Daarom wil ik graag helpen deze vogels te beschermen en probeer ik ook andere mensen te enthousiasmeren.

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.