naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Merel

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Nijlgans

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Kauw

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Fan van BDL? Help ook een Tikkie mee!   *   Zien we vandaag de eerste vlucht van een jonge ooievaar?   *   Tweede mereltje helaas ook overleden   *   Nachtelijk bezoek bij de vijver   *   De jonge kerkuilen zijn geringd

Rekenles: Hoe lang broeden vogels?

Binnen | 15 a 60 min | Groep 7-8 Vind ik leuk | Bewaar deze les | 1003x

Werkblad – Kinderen leren rekenen aan de hand van vogelnesten: hoe lang broeden vogels, hoe lang tot de eieren uit komen en hoe lang blijven de ouders hun jongen nog voeren? Niet alleen goed voor hun rekenvaardigheden, maar ze leren meteen dat er verschillen zijn tussen de vogels. Ze leren de verschillen te interpreteren en begrip te krijgen voor het gedrag.

Inhoud: rekenen met nestgegevens van vogels
Kerndoelen: 4 (Informatie halen uit informatieve en instructieve teksten, o.a. schema's, tabellen en digitale bronnen), 24 (De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven); 33 (De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten); 40 (De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe  ze functioneren in hun leefomgeving)
21ste eeuwse vaardigheden: kritisch denken, informatievaardigheden, creatief denken
Vaardigheden OOL: Verwerken en concluderen (Redeneringen formuleren, tabellen aflezen)
Overige vaardigheden: tabellen aflezen, staafgrafieken interpreteren (Tabellen en grafieken - rekenvaardigheden bij OOL)

Openen (PDF)

Deel deze lestip

Bekijk meer tips over

Rekenen Alle Beleef de Lente lestips