Navigatie overslaan
Wes Korrel / Fred van Diem Alle berichten

Melkveehouder Wes Korrel uit het Amstelland onderscheiden met Gouden Grutto 2019

Geplaatst op 20 mei 2019

De Ouderkerkse melkveehouder Wes Korrel is vandaag onderscheiden met de Gouden Grutto 2019 voor zijn enorme inspanningen om de weidevogels van het Amstelland te beschermen. 

Boeren van Amstel

Korrel kijkt daarbij verder dan zijn eigen bedrijf. Via verschillende bestuursfuncties die hij bekleedt, houdt Korrel het behoud van de weidevogels onder de rook van Amsterdam voortdurend op de agenda. Bovendien is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het ‘Boeren van Amstel’-initiatief, waarbinnen boeren uit de streek weidevogelvriendelijke zuivel produceren.  Zo was Korrel mede verantwoordelijk voor de inrichting van de melkfabriek waarmee de Boeren van Amstel hun producten gereed hebben gemaakt voor het zuivelschap.  

Wes Korrel Wes Korrel

Wisseltroffee

De Gouden Grutto is een wisseltrofee die Vogelbescherming Nederland sinds 2005 uitreikt aan boeren en ondernemers die zich inspannen voor een toekomst vol boerenlandvogels. Vorig jaar werd Henk Pelleboer uit de Overijsselse polder Mastenbroek onderscheiden voor de manier waarop hij zijn ‘Red de rijke weide kaas’ maakt.

Melkpak Boeren Amstelland Melkpak Boeren Amstelland

Melk

In het Amstelland wordt stevig aan de weg getimmerd als het gaat om verduurzaming van de zuivelketen en de bescherming van weidevogels: de melkpakken van Boeren van Amstel staan sinds kort in de schappen van de Amsterdamse Marqt filialen en wordt via groothandel ‘De Kweker’ verspreid in de hoofdstedelijke horeca. Op 16 mei is in het gebied een Rijke Weidevogelboulevard geopend.

Netwerk boerenlandvogelboeren

Vogelbescherming heeft een netwerk van enthousiaste boerenlandvogelboeren. We delen kennis met elkaar en we ondersteunen de boeren op verschillende manieren. Er is vast een boerenlandvogelboer bij jou in de buurt!

Vind een boer

Magazine Slimme vogels

Veel boeren zorgen voor rijke weides en akkers vol bloemen, vlinders en boerenlandvogels. In dit eenmalige magazine, Slimme Vogels, vertelt een aantal boeren hoe zij een rendabel bedrijf combineren met de zorg voor natuur.

Vraag pdf magazine aan