Navigatie overslaan
Alle berichten

Wes Korrel / Fred van Diem

Melkveehouder Wes Korrel uit het Amstelland onderscheiden met Gouden Grutto 2019

Geplaatst op 20 mei 2019

De Ouderkerkse melkveehouder Wes Korrel is vandaag onderscheiden met de Gouden Grutto 2019 voor zijn enorme inspanningen om de weidevogels van het Amstelland te beschermen. 

Boeren van Amstel

Korrel kijkt daarbij verder dan zijn eigen bedrijf. Via verschillende bestuursfuncties die hij bekleedt, houdt Korrel het behoud van de weidevogels onder de rook van Amsterdam voortdurend op de agenda. Bovendien is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het ‘Boeren van Amstel’-initiatief, waarbinnen boeren uit de streek weidevogelvriendelijke zuivel produceren.  Zo was Korrel mede verantwoordelijk voor de inrichting van de melkfabriek waarmee de Boeren van Amstel hun producten gereed hebben gemaakt voor het zuivelschap.  

Wisseltroffee

De Gouden Grutto is een wisseltrofee die Vogelbescherming Nederland sinds 2005 uitreikt aan boeren en ondernemers die zich inspannen voor een toekomst vol boerenlandvogels. Vorig jaar werd Henk Pelleboer uit de Overijsselse polder Mastenbroek onderscheiden voor de manier waarop hij zijn ‘Red de rijke weide kaas’ maakt.

Melk

In het Amstelland wordt stevig aan de weg getimmerd als het gaat om verduurzaming van de zuivelketen en de bescherming van weidevogels: de melkpakken van Boeren van Amstel staan sinds kort in de schappen van de Amsterdamse Marqt filialen en wordt via groothandel ‘De Kweker’ verspreid in de hoofdstedelijke horeca. Op 16 mei is in het gebied een Rijke Weidevogelboulevard geopend.

Koop vogelvriendelijke producten

Er zijn steeds meer producten te koop die met zorg voor natuur en vogels zijn geproduceerd. U kunt via aankopen in de supermarkt laten zien wat u belangrijk vindt.

Vogelvriendelijke zuivelwijzer

Magazine Slimme vogels

Veel boeren zorgen voor rijke weides en akkers vol bloemen, vlinders en boerenlandvogels. In dit eenmalige magazine, Slimme Vogels, vertelt een aantal boeren hoe zij een rendabel bedrijf combineren met de zorg voor natuur.

Vraag pdf magazine aan

Meer over

weidevogels amstelland goudengrutto

Deel dit bericht