Navigatie overslaan
Grutto / Marcel Telman Alle berichten

Binnenkort in de bioscoop: Vogels kun je niet melken

Geplaatst op 15 februari 2024

Melkveehouder Bote de Boer werkt al jaren aan ‘Botes Paradys’; een groot stuk land volledig ingericht voor weidevogels als de grutto. Voor zijn inzet ontving hij in 2023 nog de Gouden Grutto – onze prijs voor bescherming van weidevogels. Maar op land geschikt voor grutto’s kun je minder melk produceren. Deze bewuste keuze vóór de vogels zorgt voor de nodige financiële kopzorgen bij Bote en zijn familie. Er is geen verdienmodel voor ‘vogeltjesland’.

Indrukwekkende documentaire

Omroep Human volgde de familie en maakte een indrukwekkende documentaire die vanaf 29 februari te zien is in filmzalen door het hele land. Kijk voor meer informatie en speeltijden op www.vogelskunjenietmelken.nl.

Alles over weidevogels

Vogelbescherming stelde factsheets samen op basis van alle onderzoeken in binnen- en buitenland. Gratis, voor iedereen die betrokken is of meer wil weten over weidevogels.

Download factsheets

Help de weidevogels

Grutto’s en andere weidevogels redden het niet langer in ons land. Ze hebben drassig weiland, insecten, kruiden en bloemen nodig om te overleven. Die rijke weides verdwijnen. Samen met boerenlandvogelboeren brengt Vogelbescherming de rijke weide terug.

Help mee en doneer