Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels in symbiose met de natuur in de Kampina

Eén van de meest betoverende natuurgebieden aan het begin van de zomer, is wel het dal van de Beerze, in de Kampina. Een unieke excursie in een beekvallei, bos, heide en langs vennen, waar we zowel de ijsvogel, bonte vliegenvanger, maar bovenal de fluiter, boomleeuwerik, boompieper en boomvalk kunnen waarnemen. Maar het gebied is ook bekend om een aantal zeldzame libellen en vlinders. Kortom een pareltje om een excursie te houden. Graag nemen we u een dag mee om te genieten en de enorme biodiversiteit van de Kampina te beleven. We doen ons uiterste best om u te vertellen over, en het meest bijzondere van de Kampina te laten zien. Dat wil u niet missen. 

Foto bonte vliegenvanger - Dirk Hilvers

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

De pareltjes van de Kampina

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Let op, de verzamelplaats is op de parkeerplaats van Natuurmonumenten langs de Koevoortseweg, op de kruising met de Brinksedijk. Echter de Brinksedijk is een zandpad en dus geen doorgaande weg. Op het verzamelpunt zijn geen sanitaire faciliteiten, maar in de buurt wel een pannenkoeken restaurant.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Het is aan te raden om een verrekijker mee te nemen. Ook is het belangrijk om te melden dat dit een vogelexcursie is, waarin voor een groot deel uitleg zal worden gegeven hoe de samenhang is tussen de bijzondere vogels, insecten, planten en hoe die samen hun bestaan mogelijk maken, want een vogel leeft niet op zichzelf. Door dus aandacht te besteden aan vogels en hun biotoop is het een aanrader om vooraf uw informatie te zoeken op internet. En neem sowieso een lunchpakket mee omdat de excursie normaal gezien, minimaal 4 uur duurt, maar meestal langer. en dus flink kan uitlopen, naar gelang hetgeen we zien. Wel iets om rekening mee te houden in uw agenda en of u het zzolang vol kan houden. Aangezien het veel zeldzame en bijzondere dieren kent, nemen we de vrijheid om de excursie langer te laten duren, wanneer er veel te zien is, maar dat is zeer zeker de moeite waard. Misschien voor u als vogelliefhebber, een geheel nieuwe ervaring in een gebied met minimaal 4 verschillende landschaptypes.

Toegankelijk met rolstoel

Nee
Helaas door de lengte en het soort terrein, niet geschikt voor rolstoelgangers en minder validen

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten