Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels kijken langs het Vooroever te Onderdijk

Op deze dag organiseren we een kijkdag bij de Vooroever van Onderdijk. Vanaf 10:00 uur tot ongeveer 12:30 uur kunt u deelnemen aan een wandel excursie en er zijn meerdere gidsen aanwezig (u hoeft er dus niet precies om 10:00u te zijn). Bij aankomst gaat u met een gids met telescoop mee over de Nesserdijk. Veel soorten zijn vanaf de dijk te zien in het gebied van Staatsbosbeheer wat gelegen is aan het IJsselmeer.

Zo zijn hier een kolonie aalscholvers en lepelaars te vinden en maken we kans op allerlei soorten rietvogels zoals kleine karekiet, snor, rietzanger, blauwborst en baarmannetjes. Verschillende soorten eenden en ganzen, bruine kiekendief en torenvalk. Misschien horen we wel een koekoek of Cetti's zanger?

Deze excursie is ook leuk voor gezinnen met kinderen.

Foto: bruine kiekendief

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

KNNV afd.Hoorn/West-Friesland

Onderwerp

Vogels kijken

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Parkeren lans de Nes. u kunt de dijk oplopen via de trap naast de speeltuin Speeltuin Neshof: Nes 156-158 1693 CM Onderdijk Op de dijk is het startpunt.

Duur

1 uur

Bijzonderheden

U gaat met een gids met telscoop mee over de dijk. kleden naar de omstandigheden voor deze dag.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten