Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels kijken bij de Achelse Kluis

Ten noorden van abdij de Achelse Kluis, vlakbij de grens met België, ligt een mooi natuurgebiedje tussen het Leenderbos en de Leenderheide. Doordat het beekje de Tongelreep zich door hier doorheen slingert zitten hier op een klein oppervlak relatief veel verschillende soorten. In de open stukken kunnen we op zoek gaan naar roodborsttapuit, boomleeuwerik, grasmus, koekoek en verschillende soorten gorzen. Boven ons hoofd kunnen verschillende soorten roofvogels jagen. Op de terugweg ligt de focus meer op bosvogels zoals vinkachtigen, mezen en spechten. Met een beetje geluk horen we zelfs de wielewaal! 

Foto koekoek: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

bosvogels, heidevogels.

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Brugseheide Valkenswaard
Vanuit Valkenswaard de Maastrichterweg volgen tot de rotonde (bij benzinestation). Hier linksafslaan, de Abdijweg op. Als de weg naar rechts afbuigt juist linksafslaan, naar de kluizerdijk. Op kluizerdijk de eerste afslag schuin naar rechts naar de Brugseheide. Na ongeveer 200 m parkeren langs de rand van de weg.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Er is een telescoop aanwezig. Het gebied kan zeker na regen wel drassig zijn, dus trek stevige schoenen aan. De wandeling is iets minder dan 6 km.

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving