Navigatie overslaan
Alle activiteiten

VAAREXCURSIE: Geheimzinnige moeras- en watervogels

Natuurmonument het Wormer- en Jisperveld
2300 ha Weids veenweidenlandschap, onderdeel van Nationaal park “Laag-Holland”. Duizenden eilandjes, veel water, bosjes en riet. Een eldorado voor duizenden weide-, moeras-, water- en roofvogels. Bijzondere planten, dieren en vissen. Beleef deze prachtige natuur van nabij met een vaarexcursie.

Tijdens deze excursie besteden we vooral aandacht aan riet- en moerasvogels zoals karekieten, rietzangers, rietgorzen, futen, blauwborsten, rallen- en eenden soorten. Maar ook aan broedkolonies met indrukwekkende aantallen brandganzen, kokmeeuwen, kleine mantelmeeuwen en kleine kolonies visdieven en kluten. En met wat geluk zien we ook een Roerdomp. Want in deze tijd zijn er jongen en worden regelmatig voedselvluchten ondernomen. Tijdens de vaartocht vertelt de gids over de bijzondere zintuigen van vogels; zoals hoe goed kunnen vogels zien en horen en kunnen vogels ruiken of proeven?

Lovende reacties
Deelnemers aan deze vaarexcursies laten alleen maar lovende reacties achter: "De gids wist veel, was helder en gaf tips en had een overzichtelijk boekje. En tijdens de boottocht vertelde hij ook veel", "Om de haverklap weer een andere soort!", "Mooi gebied om veel soorten vogels te zien. Leuk voor beginnende vogelaars. Knap dat dit allemaal door vrijwilligers wordt geregeld!".

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Moerasvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Noordweg Wormer
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer. Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken te voet (ca. 20 minuten) of met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten. Met eigen vervoer: Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Direct over de Prins Claus brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag ziet u rechts het gratis parkeerterrein van Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Tips

  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
  • Warme en waterdichte kleding wordt aanbevolen.
  • Neem zo mogelijk een verrekijker mee.
  • De excursiethema’s zijn gebaseerd op thema’s uit het boek “Vogelfamilies van Nederland”. Vogelfamilies van Nederland beschrijft de verwantschap en familiekenmerken van 62 vogelfamilies en hun 264 individuele leden.  Dit boek is verkrijgbaar tijdens de excursie, bij Vogelbescherming en de boekhandel.

Toegankelijk met rolstoel

Ja
De boot is geschikt voor een beperkt aantal rolstoelhouders, daarom opgeven bij boeking.

Kosten

€ 15,00 per persoon
Volwassenen; € 15 per excursie p.p. Mensen die niet op deze data kunnen of wanneer een excursie is volgeboekt kunnen op vertoon van hun VBN-pas deelnemen aan excursies uit het reguliere programma van de Poelboerderij tegen het vriendentarief van € 15. Normaal tarief €17,50. www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving