Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelweek-excursie Zouweboezem

In het unieke gebied van de Zouweboezem vinden we de grootste kolonie purperreigers van Nederland! Daarnaast vind je ook nog een zeldzame soort als de zwarte stern dansend boven het water, op zoek naar insecten. Uit de rietkragen klinkt het gezang van rietzanger, kleine karekiet en snor. Boven de rietkragen is een bruine kiekendief met zijn wankelende vlucht op zoek naar prooi. Misschien laat de blauwborst zijn fraaie kleuren zien. Ook andere zangvogels als de putter zien we langskomen. Kortom: tijdens een wandeling van een paar uur ontmoet je de hoogtepunten van de Nederlandse vogelwereld in het voorjaar.

Foto blauwborst: Jelle de Jong

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Moerasvogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Boezemweg 21b Lexmond
Boezemweg 21, 4128 LT Lexmond, Nederland.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Gezien de aard van het terrein zijn wandelschoenen of laarzen aan te bevelen. Een verrekijker verhoogt het plezier in vogelen. Nog een tip tot slot: deze excursies worden over het algemeen snel volgeboekt. Annuleringen worden direct verwerkt op deze website. Kijk dus regelmatig en ook vlak voor de feitelijke datum of er (weer) een plekje vrij is.

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

Er zijn alleen parkeerkosten als er te weinig plaatsen beschikbaar zijn op het terrein Zuid-Hollands Landschap: achter de schuren van een fruitboer: € 2,50, dit bedrag gaat naar een goed doel.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten