Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels van Heidestein

Landgoed Heidestein ligt verscholen in de bossen bij Zeist. Op de heidevelden tussen oude naaldbossen grazen Drentse heideschapen. Zo zag de Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Het is een afwisselend gebied, en juist dat veelzijdige karakter van het gebied staat garant voor een verscheidenheid aan vogels. Typische bosvogels als kuifmees, havik en zwarte specht worden aangevuld met vogels van meer open (heide)landschappen zoals boomleeuwerik, roodborsttapuit en boompieper. En dat terwijl er ook wespendieven, raven (zie foto) rondvliegen, en 'overal' gekraagde roodstaarten en bonte vliegenvangers zingen. Daarnaast is de voorjaarstrek in volle gang, dus wie weet wat er nog meer opduikt?!

Kortom: tijdens dit rondje Heidestein krijgt u gegarandeerd een leuke mix aan vogels te zien en te horen. Tenminste, de excursieleider doet zijn best :-)

Foto raaf: Jelle de Jong

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogels van bos en heide

Startpunt

Heidestein Driebergen-Rijsenburg
Er is parkeergelegenheid langs de bospad

Duur

2.5 uur

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten