Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vaar/wandelexcursie Biesbosch

We varen een klein half uur met een fluisterboot vanaf Vissershang in Hank naar de aanlegsteiger. Vandaar wandelen we naar het Gat van de Zuiderklip waar een overvloed aan vogels te zien is. We maken kans op wad- en watervogels zoals: grauwe gans, grote canadese gans, slobeend, krakeend, witgatje, watersnip, dodaars, fuut, ijsvogel en rietvogels zoals roerdomp, snor, rietgors, rietzanger, blauwborst, etc.

De zeearend en visarend komen hier regelmatig op bezoek om een gans of vis te slaan. Natuurlijk geen garantie maar alles is eigenlijk mogelijk bij dit uitgestrekte zoetwatergetijdengebied.

Halverwege de wandeling staat een uitkijkpunt vanwaar het fantastisch vogelen is. Na de wandeling varen we terug naar Hank met een prachtige ervaring rijker. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogels op een eiland in de Biesbosch

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Vissershang Altena
Het is de plaats Hank waar we vandaan varen. (behorende bij gem. Altena). We wachten op de parkeerplaats op elkaar. Coördinaten; 51.728828, 4.859314. Verzamelen in buurt van restaurant Docks.

Duur

4.5 uur

Bijzonderheden

De excursie duurt 4.5 uur, inclusief het varen. Er zijn twee gidsen waardoor de groep in tweeën wordt gesplitst. Beide gidsen hebben een telescoop bij zich. Kleed je behaaglijk aan en draag stevig schoeisel. De wandeling kan fysiek zwaar zijn door runderpaden. Er is tijd om zelf meegebracht eten en drinken te nuttigen.

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

€ 15,00 per persoon
Vanwege de huur van een boot zijn de kosten € 15,- per persoon.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten