Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Weidevogelsafari & boerderijbezoek bij Hoogmade

Biologische boerderij Buitenverwachting is een weidevogelboerderij. Dit betekent dat we erg begaan zijn met de weidevogels en dat we onze weilanden zo inrichten dat weidevogels kunnen floreren. Voor ons is weidevogelbeheer niet alleen het beschermen van nesten, maar ook het ecologisch beheren van onze weilanden. Een graslandbeheer bijvoorbeeld dat het bodemleven bevordert zorgt dat aan de randvoorwaarden voor vogels, namelijk voedsel, wordt voldaan en sluit aan bij onze manier van vee houden. Een goed bodemleven is ook goed voor het gras en de koeien: het is een win-win situatie.

Weidevogelbeheer is voor ons ook mensen de weidevogels te laten zien. Om mensen van de weidevogels en de ruimte in de polder te laten meegenieten doen we daarom mee met de Nationale Vogelweek.

Je kunt mee met een poldersafari. Waarbij naast het weidevogelbeheer ook de stal, de geiten, de koeien en de kalfjes van ons biologische bedrijf bezocht worden.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Boerderij Buitenverwachting

Onderwerp

Weidevogels & ecologische landbouw

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Vlietkade 2 Hoogmade (ZH)
Vlietkade 2, Hoogmade

Duur

2 uur

Bijzonderheden

We wandelen gezamenlijk naar het stuk land waar de weidevogels zich bevinden.

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend
Boerderijvogels en dieren bij de stal en melktap kunnen wel bekeken worden.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten