Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Polen: oerbos van Bialowieza en Biebrzamoerassen

Deze vogelreis wordt al sinds 1997 aangeboden. Velen zijn je voor geweest, sommigen al meerdere malen, gewoon omdat de Biebrzamoerassen en het oerbos van Bialowieza zulke mooie gebieden zijn. Het Biebrzadal, het mooist en best bewaard gebleven laagland-moeras van Europa is goed bekend bij vogelaars. In het voorjaar is het een waar vogelparadijs. Uitgestrekt, nauwelijks ontgonnen en broedplaats van o.a. de waterrietzanger, poelsnip, roodmus, ortolaan, kraanvogel, zwarte ooievaar, witvleugelstern, witwangstern en schreeuw-, bastaard- en zeearend. Er zijn maar liefst 176 soorten broedvogels, maar ook de eland, de wolf, de bever en de otter zijn er niet zeldzaam.

 

Logo Agro Natura

Ook het best bewaard gebleven laagland-oerbos van Europa ligt in de streek, het oerbos van Bialowieza. Bosontwikkeling is hier nauwelijks verstoord en men vindt er dan ook bomen in alle soorten en maten, staand, hangend, liggend, dood en levend. Door de grote diversiteit voelen zeer veel vogelsoorten zich hier thuis, waaronder 7 soorten spechten en withals- en kleine vliegenvanger. Om het extra bijzonder te maken, trekken we ook nog een dag het Wit-Russische deel van het oerbos in.

 

Agro Natura kiest er heel bewust voor om NIET te vliegen. Daarom reizen we per trein naar onze bestemming. Ter plaatse beschikken we over een minibusje. We verblijven graag bij particulieren of in een gezellige cottage. Onze kleinschalige en gemoedelijke aanpak maakt de reis geschikt voor beginnende en gevorderde vogelaars.

 

Wist je dat....

….je deze reis ook prima kan boeken met een eigen groepje, al vanaf 5 personen, op een zelf gekozen vertrekdatum.

Een overzicht van al onze vogelreizen vind je in onze reiskalender.

Duur

10 dagen

Vertrek

vrijdag 30 april 2021

Reisorganisatie

Agro Natura

Ga naar de website

Toon alle activiteiten