Navigatie overslaan
Dotterbloem / Jasper de Ruiter Toon alles in de buurt
Dotterbloem / Jasper de Ruiter Marieke Kooij

Door Marieke Kooij
Tuinvogelconsulent

Marieke Kooij

Voor vogels ga ik graag op pad met een verrekijker, maar het is nog mooier als je in je eigen tuin kan genieten van vogels. Je ziet steeds vaker tuinen die alleen maar uit gras en tegels bestaan. Lekker makkelijk, maar helemaal niet aantrekkelijk voor vogels. Ik hou erg van natuur en vind het belangrijk dat groen behouden blijft. Groene tuinen met struiken en bomen maken namelijk al een groot verschil. Ik adviseer u daarom graag hoe u de tuin ook vogelvriendelijk kan maken.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij je langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 30 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 47,50 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Werkgebied

Oost Drenthe, zuidoost Groningen

Marieke Kooij:

Nu ik geen eigen tuin heb, merk ik pas hoe erg ik het mis. Bij mijn ouders was het prachtig als er elk jaar weer een paartje koolmezen kwam broeden en je de jongen later zag uitvliegen. Met het gezang van alle vogels op de achtergrond was het echt genieten.

Aanvraag tuinadvies

Uw gegevens
Titel

Ben je lid? Dan ontvang je korting!

Kosten voor een tuinadvies zijn € 30,- voor leden en 47,50 voor niet leden.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.