Navigatie overslaan
Kraanvogel / Hans Peeters Alle berichten
Kraanvogel / Hans Peeters Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Lid van de Ledenraad: Raoul Beunen

Geplaatst op 21 januari 2022

Leden van Vogelbescherming kunnen zich tot 1 februari kandidaat stellen voor de Ledenraad. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer Raoul Beunen.

Even voorstellen:

Naam: Raoul Beunen

Leeftijd: 46

In de Ledenraad sinds: 2021

Beroep: Universitair Hoofddocent Omgevingsbeleid

Waarom zet jij je in voor de bescherming van vogels?

Als natuurliefhebber geniet ik bijna dagelijks van de resultaten van natuurbescherming. Op basis van het onderzoek dat ik doe, weet ik dat bescherming van natuur geen vanzelfsprekendheid is. Al meer dan 15 jaar analyseer ik de ontwikkelingen in het Nederlandse natuurbeleid. Dat onderzoek laat zien dat het werk van natuurbeschermingsorganisaties zoals Vogelbescherming Nederland van groot belang is om te zorgen dat natuur de aandacht krijgt die het verdient in besluitvormingsprocessen en dat wettelijke verplichtingen worden nageleefd. Het is dan heel fijn dat je via de Ledenraad een steentje kunt bijdragen.

Wat is jouw mooiste vogelervaring (en waarom)?

Bijna elke dag levert wel weer een nieuwe mooie vogelervaring op. Of het nu gaat om de vogeltjes die door de tuin heen scharrelen, de zomergasten die zich elk voorjaar weer melden, de broedvogels die volop zitten te zingen, de fraaie boszangertjes die je in het najaar kunt vinden, of een overvliegende groep kraanvogels, het zijn allemaal mooie vogelervaringen. 

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

Het voelt heel goed dat je mee kunt denken over het beleid van de organisatie en advies kunt geven over het beschermen van vogels. De sfeer tijdens vergaderingen is heel open en constructief. Het is ook heel interessant om te zien wat er allemaal bij komt kijken om een succesvolle organisatie draaiende te houden.

Waarom zouden leden zich volgens jou kandidaat moeten stellen voor de Ledenraad?

De grote betrokkenheid en de kennis en ervaring die leden inbrengen maken van de Ledenraad een zeer waardevol organisatieonderdeel. Het is ook een leuke en leerzame ervaring. Bovendien maakt de Ledenraad van Vogelbescherming ook echt een vereniging.

Samen voor vogels en natuur

In 2022 ontstaan twaalf vacatures in de Ledenraad van Vogelbescherming, waarvan zes herkiesbaar voor een tweede termijn. De Ledenraad is het hoogste orgaan van onze vereniging en bepaalt mede het beleid. We zijn op zoek naar mensen die kennis en ervaring hebben op het gebied van financien, organisatie van verenigingen, marketing en communicatie, natuurbescherming en/of ornithologie. Iets voor u? U kunt zich tot 1 februari 2022 aanmelden als kandidaat als u minimaal één jaar lid bent.

Kijk op vogelbescherming.nl/ledenraad