Navigatie overslaan
Rode rotshaan / Shutterstock Alle berichten
Rode rotshaan / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Waarom stemmen voor de Ledenraad?

Geplaatst op 6 mei 2022

Leden van Vogelbescherming kunnen van 19 april tot 15 mei hun vertegenwoordiger in de Ledenraad kiezen. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer: Peter Leyenaar.

Stem voor de nieuwe Ledenraad

Elke lente kunnen de leden van Vogelbescherming hun vertegenwoordigers kiezen voor de Ledenraad. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen.
Bent u lid? Dan kunt u hier stemmen. Met uw stem geeft u de Ledenraad mandaat om u te vertegenwoordigen.

Peter Leyenaar Peter Leyenaar

Peter Leyenaar

Leeftijd: 71 jaar

In Ledenraad sinds: 2016

Beroep: Gepensioneerd

Waarom zet jij je in voor de bescherming van vogels?

“Ik ben van jongs af geboeid door vogels. Mijn moeder was van de plantjes en de bloemetjes; mijn vader was een buitenman (altijd wandelen en kamperen) en ik ben van de vogeltjes: zo simpel is het. En als je van de vogels bent (en houdt) dan is het logisch dat je er ook wat voor terugdoet: ook dat hoort bij mijn opvoeding.”

Wat is je mooiste vogelervaring?

“Toen  ik klein was, kwamen we af en toe in Dierenpark Wassenaar. De rode rotshaan verbijsterde me telkens. In 2003 maakten we met vrienden en onze drie zonen een zwerfreis door Peru. Op een morgen om zes uur ‘s ochtends hoog in de Andes zagen we op een lek (een baltsplaats) een paar baltsende hanen en geïnteresseerde dames. Prachtig. Maar ik ben ook altijd blij als ik een groepje huismussen zie!”

Wat spreekt je aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“De verschillende ervaringen die de leden meebrengen én het serieus pogen om een positieve inbreng te hebben op (de koers van) Vogelbescherming.”

Waarom zouden leden volgens jou moeten stemmen voor kandidaten voor de Ledenraad?

“Als je van vogels houdt vind je het goed dat er een vogelclub is die de bescherming van vogels nastreeft.

En bij zo’n club horen regels en afspraken en één daarvan is dat er een Ledenraad moet zijn. Hou je van vogels en ben je lid dan moet je dus stemmen!”