Navigatie overslaan
Ooievaars op nest / Jouke Altenburg Alle berichten
Ooievaars op nest / Jouke Altenburg Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Lid van de Ledenraad: Arda van der Lee

Geplaatst op 10 januari 2022

Leden van Vogelbescherming kunnen zich tot 1 februari kandidaat stellen voor de Ledenraad. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer Arda van der Lee.

Even voorstellen:

Naam: Arda van der Lee

Leeftijd: 64 jaar

In de Ledenraad sinds: 2020

Beroep: Projectleider en hoofd communicatie bij Landschapsbeheer Flevoland 

Waarom zet jij je in voor de bescherming van vogels?

Van jongs af aan kijk ik al naar vogels en nog steeds word ik daar blij van. Of het nou een winterkoninkje in de tuin is, een groep kluten op het wad of de eerste blauwborst in het voorjaar. Het maakt niet uit, vogels zien en horen is gewoon genieten.

Wat is jouw mooiste vogelervaring (en waarom)?

Dat is eigenlijk niet te beantwoorden. Ik heb zo vaak een ‘mooiste’ vogelervaring als ik er eentje in mijn kijker krijg. Elke keer is het weer een verrassing hoe mooi een vogel kan zijn. Maar als ik dan toch een bijzonder moment moet kiezen: als ik de jonge ooievaars op het nest in onze eigen tuin ring. Je volgt het wel en wee op het nest en dan mag je zomaar zo’n jong even vasthouden.

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

Als lid van de Ledenraad kan ik mijn professionele en hobbymatige kennis, expertise en energie op een breder terrein inzetten. Gezien de noodzaak om de natuur voor ons en voor volgende generaties te behouden, zie ik het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan het werk en beleid van Vogelbescherming.

Waarom zouden leden zich volgens jou kandidaat moeten stellen voor de Ledenraad?

Leden van Vogelbescherming weten als geen ander dat vogels veel mensen aanspreken. De vogels en hun leefgebieden beschermen tegen allerlei bedreigingen is dan ook voor veel mensen een logische vervolgstap. In de slipstream hiervan profiteert de hele natuur. Iedereen kan daarbij met zijn eigen kwaliteiten helpen, je hoeft echt geen vogelspecialist te zijn mee te praten in de ledenraad.

Samen voor vogels en natuur

In 2022 ontstaan twaalf vacatures in de Ledenraad van Vogelbescherming, waarvan zes herkiesbaar voor een tweede termijn. De Ledenraad is het hoogste orgaan van onze vereniging en bepaalt mede het beleid. We zijn op zoek naar mensen die kennis en ervaring hebben op het gebied van financien, organisatie van verenigingen, marketing en communicatie, natuurbescherming en/of ornithologie. Iets voor u? U kunt zich tot 1 februari 2022 aanmelden als kandidaat als u minimaal één jaar lid bent.

Kijk op vogelbescherming.nl/ledenraad