Navigatie overslaan
Zeearend / Jelle de Jong Alle berichten
Zeearend / Jelle de Jong Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Gezocht: kandidaten voor de Ledenraad

Geplaatst op 2 januari 2020

Vanaf nu tot 1 februari 2020 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandideren voor een plek in Ledenraad. We vroegen Ledenraadslid Joyce Scheringa wat haar motiveert zich voor vogels in te zetten en wat ú kan verwachten als Ledenraadslid.
Joyce Scheringa Joyce Scheringa

Joyce Scheringa

Leeftijd 31
In de Ledenraad sinds 2018
Beroep Product manager

Waarom zet jij in voor de bescherming van vogels?

Vogels zijn een hele mooie en toegankelijk manier om in contact te komen en te blijven met de natuur. Nederland is een rijk vogelland, waardoor je praktisch overal van vogels kunt genieten. Helaas staat er veel druk op onze ecosystemen. Door mezelf in te zetten voor vogels probeer ik hier iets aan te veranderen. Op deze manier help je niet alleen de vogels maar ook een veel groter deel van de natuur.

Wat is jouw mooiste vogelervaring (en waarom)?

Dat was de eerste keer dat ik de zeearend zag bij het Hollands diep. Om zo’n mooie, reusachtige en machtige vogel zo dichtbij bij mijn eigen woonplaats te zien was ronduit indrukwekkend. Daarnaast is het een mooi voorbeeld dat we dingen goed doen, nu de zeearend weer als broedvogel in Nederland te vinden is. Elke keer als ik er weer een tegenkom krijg ik een kick!

Iedereen kan een bijdrage leveren en je krijgt er veel voldoening voor terug.

Joyce Scheringa, Ledenraadslid

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

Ik vind het heel leuk om me ook op een grotere schaal in te zetten voor vogels. Ik wilde meer doen dan vogelhuisjes en vetbollen ophangen en een bijdrage leveren aan een groter doel. Via de Ledenraad kan ik dit doen. Daarnaast vind ik het leuk om mijn kennis en inzicht te delen. Ik heb geen achtergrond in natuurbescherming, maar daardoor kan ik juist een ander perspectief bieden. Daarnaast leer ik er zelf ook heel veel van.

Waarom zouden leden zich volgens jou kandidaat moeten stellen voor de Ledenraad?

Dat er genoeg reden tot actie is, daar hoef ik niemand van te overtuigen. Maar naast alle individuele acties die veel mensen al doen, is het heel leuk en waardevol om natuurbescherming eens van een andere invalshoek te bekijken. De Ledenraad is zo’n invalshoek. Iedereen kan een bijdrage leveren en je krijgt er veel voldoening voor terug.

Medewerkers Vogelbescherming

Kandidaat stellen?

De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming en controleert het beleid van het Bestuur en de Raad van Toezicht. Bent u enthousiast over Vogelbescherming en wilt u zich kandideren?

Tot 1 februari 2020 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandidaat stellen voor de Ledenraad. Vanaf 15 april tot 15 mei zijn de verkiezingen.

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws

Vogelboeken en -gidsen

Ben je op zoek naar een goed boek over vogels of de natuur? Vogelbescherming heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod in onze winkel en onze webshop. 

Bestel en help de vogels