Navigatie overslaan
Bonte ijsvogel / Shutterstock Alle berichten
Bonte ijsvogel / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

“Een duidelijk controlerende taak”

Geplaatst op 27 april 2020

Leden van Vogelbescherming kunnen dit voorjaar van 21 april tot 15 mei hun vertegenwoordiger in de Ledenraad kiezen. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer Richard Holtkamp.

Ieder voorjaar vinden er Ledenraadsverkiezingen plaats. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen. Met uw stem geeft u de Ledenraad mandaat om u te vertegenwoordigen.
De stemming is gesloten.

Richard Holtkamp Richard Holtkamp

Richard Holtkamp

• Leeftijd: 57
• In de Ledenraad sinds 7 jaar
• Beroep: verkoop manager technische apparatuur

Waarom zet jij in voor de bescherming vogels?

“Vogels hebben geen stem, wij mensen moeten ons voor hen uitspreken. Daar komt bij, wat goed is voor vogels, is goed voor de ‘hele natuur’. Alles en iedereen heeft baat bij een alles omvattende en gezonde natuur.” 

Wat is jouw mooiste vogelervaring?

“Toen ik in het Krugerpark op een brug stond, zag ik vanuit de auto diverse soorten ijsvogels om ons heen. Ik heb iets met ijsvogels!”

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“Ik kan niets verkeerds bedenken bij Vogelbescherming. Zelf heb ik niet superveel verstand van vogelsoorten, maar ook voor leden zoals ik is er plaats in de Ledenraad. De Ledenraad heeft werkelijk zeggenschap over wat er gedaan moet worden door de vereniging en een duidelijk controlerende taak.” 

Vogels hebben geen stem, wij mensen moeten ons voor hen uitspreken.

Waarom zouden leden van Vogelbescherming volgens jou moeten stemmen?

“Ik vind het belangrijk dat we een juiste bezetting hebben van de vier commissies in de Ledenraad. Dat zijn commissies die gaan over internationale en nationale bescherming, over communicatie en fondswerving en over alle interne zaken. We zoeken dus kandidaten die daarin een rol kunnen spelen en met affiniteit voor vogels en een nuchtere kijk op het grote geheel. Dat is belangrijk om de juiste afwegingen te kunnen maken over wat belangrijk is voor vogels. Als leden dat herkennen in een kandidaat, kunnen dus op die persoon gaan stemmen.”    

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen