Navigatie overslaan
Cor van Dam / Jaap Hijmans Alle berichten

Cor van Dam koos zijn perfecte verrekijker voor op reis

Geplaatst op 23 mei 2017

Of u nu een goed advies wilt voor een nestkastje, een leuk vogelcadeautje of een hoogwaardige verrekijker wilt kopen, in de winkel van Vogelbescherming krijgt u altijd het beste advies. Cor van Dam uit Driebergen ondervond dat ter plekke.

Ook met mijn bril op is het observeren door dit model hartstikke fijn. En na mijn vakantie ga ik er ook heel veel plezier van beleven. Deze gaat het worden!

Cor van Dam

‘Mijn schoonvader herkende alle vogels op geluid. Dat was een echte vogelaar in hart en nieren’. Cor van Dam loopt onze winkel in Zeist binnen. Hij vertelt hoe zijn liefde voor vogels en natuur langzaam is ontstaan. De zoon van Cor werd door zijn opa al 31 jaar geleden lid gemaakt. ‘Van het blad VOGELS genieten we al jaren, door de prachtige foto’s en mooie verhalen over vogels en hun bescherming.’ Het genieten van vogels gebeurt al in Cor’s eigen tuin. De kat van de – overigens erg aardige – buren gooit alleen soms wel wat roet in het eten.

Kijker gezocht

Cor was al een tijdje op zoek naar een goede verrekijker en geeft meteen aan wat hij wil. ‘Ik vertrek van de zomer naar British Columbia, Canada. Drie weken met mijn gezin en aanhang. En jullie hebben veel keuze begreep ik.’ Wandelen is een bezigheid waar Cor en zijn gezin erg van houden. Dan is een goede kijker echt een must. Een grizzly beer of Amerikaanse zeearend wil je toch niet missen? Omdat het meimaand kijkermaand bij Vogelbescherming is, wordt het wel erg aantrekkelijk om nu eens die kijker uit te kiezen. Maar welke?

Testen en vergelijken

Op het optiek terras bij de winkel en de vogeltuin worden meerdere modellen uitgebreid getest en met elkaar vergeleken. Cor neemt daarvoor rustig de tijd en laat zich adviseren. ‘Ík zou graag een wat lichtere kijker willen die toch goed presteert’. Vooral het gewicht is van belang, want dagen wandelen met een zware kijker wil hij liever niet. Uiteindelijk kiest Cor voor de Vogelbescherming VALK 8x30 HD*. Een compacte verrekijker met breed gezichtsveld en helder en ragscherp beeld. ‘Ook met mijn bril op is het observeren door dit model hartstikke fijn. En na mijn vakantie ga ik van mijn nieuwe Valk ook heel veel plezier beleven. Deze gaat het worden!’

* Deze verrekijker is niet meer te krijgen.

Klaar om op pad te gaan

Vrijwilligster Anneke, die al bijna 12,5 jaar onze bezoekers perfect adviseert in onze winkel, maakt de verrekijker van Cor tip top in orde: draagriem eraan, garantiebewijs compleet ingevuld en nog een laatste check en instructie. Zodat Cor zonder zorgen kan gaan genieten van zijn verdiende Canada reis.

Goede reis, Cor. En veel plezier met je nieuwe verrekijker!

Kijkers voor kijkers

Bent u toe aan een nieuwe verrekijker of telescoop? Uw oude kijker of scoop kan veel betekenen voor de bescherming van vogels in ontwikkelingslanden! Lever hem daarom in bij Vogelbescherming. Vele honderden kijkers kregen al een tweede leven.

lees meer

Vogelbescherming - Optiekspecialist

Alles weten over de Valk HD 8x30 verrekijker? Het is een prachtig model die u gemakkelijk meeneemt overal naartoe. Bezoek onze winkel in Zeist

of de webshop!