Navigatie overslaan
Steenuil / Nature in Stock - Eric Medard Alle berichten

Bijna één miljoen mensen volgden het broedseizoen van de vogels op Beleef de Lente

Geplaatst op 23 juli 2018

Beleef de Lente, het webcamproject van Vogelbescherming Nederland, heeft dit seizoen bijna 1 miljoen unieke bezoekers getrokken. Omdat een aantal vogels zich nog dagelijks op het nest laat zien, blijven de camera’s nog even aan. Zo kunnen de kijkers tot 1 augustus genieten van de jonge steenuiltjes, ooievaars, kerkuil en het haviksjong. Vogelbescherming volgt al elf jaar lang het broedseizoen van verschillende soorten vogels door camera’s op te hangen bij de nesten. Het project is elk jaar weer een groot succes.

De lente is al volop voorbij, desondanks trekt Beleef de Lente van Vogelbescherming nog steeds duizenden bezoekers per dag. Normaal gesproken gaan de camera’s begin juli uit, maar omdat er nog zo veel te genieten valt zijn de livebeelden tot 1 augustus te volgen. Beleef de Lente trok tot nu toe bijna één miljoen unieke bezoekers.

Nog vier soorten live

Bij vier camera’s valt nog genoeg te beleven. Zo keren de jonge steenuilen en ooievaars nog dagelijks terug naar het nest. Ook het haviksjong laat zich nog dagelijks voor de camera bewonderen en de kerkuil inspecteert regelmatig haar kast. Van alle bijzondere momenten worden clipjes gemaakt, die op elk moment van de dag terug te kijken zijn.

Bijzondere momenten

Beleef de Lente kende dit seizoen veel bijzondere momenten. Absolute hoogtepunten waren de gevechten tussen de zeearenden en het havikspaar, de marter die op bezoek kwam bij de jonge steenuilen, het uitvliegen van de bosuilen en de kauwtjes die voor het eerst voor de camera’s te bewonderen waren. Al deze momenten zijn terug te zien op www.vogelbescherming.nl/beleefdelente.

Op 1 augustus gaan de camera’s van Beleef de Lente uit. Volgend voorjaar gaat Beleef de Lente weer van start. Welke soorten er dan te zien zijn is nog niet bekend.

 

Een keur aan nestkasten

Veel vogels kun je helpen met een nestkast. Elke soort heeft eigen woonwensen. Waar en hoe je de nestkast ophangt, is belangrijk, net als het type kast. Koop 'm bij Vogelbescherming, dan steun je ook ons werk.

naar de webshop

Mijn tuin een vogelparadijs

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel eens een vetbolletje voor ze op? Je kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck