naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?

Havik

In plaats van zeearenden, zagen we een havikpaar een jong groot brengen. Het live beeld staat uit. Bekijk de videoclips en weblogs.

Lees meer

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

Sip Veenstra, It Fryske Gea

02.07.18 Waar het begon met de zeearend voor de webcam en daarna het wel en wee van de familie havik, is het nu ook tijd voor ons als bloggers uit te vliegen. We hebben de avonturen met plezier gade geslagen en vonden het een eer blogs voor jullie te mogen schrijven.

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs havik

Bedankt!

Genoten van Beleef de Lente?
Sms dan BEDANKT naar 4333
en doneer eenmalig €3,-

"slaan" Haviken hun prooi of grijpen ze de prooi in vlucht?

Havikken overrompelen de prooi meestal in de lucht, nemen ze dan mee naar een plekje om ze rustig op te eten.

Veelgestelde vragen over de havik

De havik is een krachtige roofvogel, gespecialiseerd in het overrompelen van vogels. Komt in heel Nederland voor, zelfs in steden.

Lees meer

Territoriaal

Groot nest hoog in de kroon van een loof- of naaldboom. Het nest kan jarenlang gebruikt worden.

Lees meer

Vogeljager

Vooral middelgrote vogels (duiven) maar ook kleinere (spreeuw) of veel grotere (kleine gans). Ook zoogdieren als konijn en eekhoorn.

Lees meer

Friesland

De havik broedt in Nationaal Park De Alde Feanen, één van de pronkjuwelen van natuurorganisatie It Fryske Gea. Dit laagveenmoeras kent een grote rijkdom aan natuur.

Lees meer

Samen onderzoeken

Samen met andere bezoekers de gedragingen van de havik observeren en onderzoeken is leerzaam. Wilt u meedoen? Bekijk hier hoe het werkt.

Doe mee

Roofvogels spotten vanaf het water

Plan een date met de natuur in Nationaal Park De Alde Feanen, het gebied waar de havik en ook zeearend in Fryslân broedt. Volop natuurbeleving tijdens een vaarexcursie van It Fryske Gea.

meld je snel aan

Kijktip

Haviken zijn het hele jaar door te vinden in meer of minder bosrijke streken, in de winter ook in meer open land. De havik leeft verborgen; beste kansen om hem te zien is in vroege voorjaar met mooie thermiekluchten, als haviken boven het bos hoog in de lucht schroeven en baltsen.

Meer weetjes over vogels ontvangen?

Leer meer over vogels

In 10 online vogellessen leert u veel vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips en filmpjes om van vogels te genieten.

Doe mee aan de cursus