Kerkuil

Samenvatting kerkuilen 2017

Bekijk de clipTenslotte

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland

23.07.17 Gaan we het beleven, het lege nestsyndroom? Die kans is groot na zo intens meeleven. De camera’s van Beleef de Lente sluiten definitief op 26 juli om 20:02 uur.

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs kerkuil

Bedankt!

Genoten van Beleef de Lente?
Sms dan BEDANKT naar 4333
en doneer eenmalig €3,-

Wanneer gaan de camera's offline?

Op 26 juli rond een uur of acht sluit het seizoen 2017 van Beleef de Lente. Ook de chat gaat dan dicht maar de site blijft online tot in het voorjaar van 2018 een nieuw seizoen van Beleef de Lente start. Je kunt tot die tijd alle filmpjes van 2017 nog bekijken en alle weblogs, veelgestelde vragen en de antwoorden die gegeven zijn nog eens lezen.

Veelgestelde vragen over de kerkuil

In het donker actief

Kerkuilen leiden een teruggetrokken leven en worden als het donker is actief om in het open veld te jagen op vooral veldmuizen. Hij vestigt zich graag in gebouwen zoals schuren of kerktorens.

Lees meer

Broedt vaak in nestkasten

Dankzij vele vrijwilligers gaat het beter met de kerkuil in Nederland, een Rode Lijst-soort. Zij zijn 35 jaar geleden begonnen met ophangen en controleren van nestkasten waar de soort graag in broedt.

Lees meer

Muizen op één!

Hoofdzakelijk veldmuizen, ook spitsmuizen en woelmuizen. Vogels, amfibieën en allerlei ongewervelde diertjes maken slechts ongeveer 2% van het voedsel uit.

Lees meer

Peter's 'vogelpark'

Peter heeft zijn 2,5 hectare grote erf omgetoverd tot een waar vogelparadijs, een vogelvriendelijk park. Er hangen ruim vijftig nestkasten in alle soorten en maten. Ook voor de kerkuil.

Lees meer

 

Word actielid!

Aanmelden

Gratis magazine
Vogels dichterbij

Heeft u een erf, dan kunt u extra uitpakken voor natuur en vogels. Bestel ons gratis magazine Vogels dichterbij en leef met de seizoenen.

Bestel Vogels dichterbij gratis

Stille vlieger

Een kerkuil maakt bijna geen geluid als hij vliegt. Dat komt door de aerodynamisch gevormde vleugels. En door de franjes aan de buitenste veren van zijn vleugels. Daardoor is er weinig turbulentie (werveling van de lucht) achter zijn veren.

Ontdek meer

Metalbird

Wilt u ook een uil in uw tuin? Neem dan een Metalbird, een prachtig stalen kunstwerkje voor aan je boom of schutting.
€ 39,95 Ledenprijs € 35,95

naar de webshop

Het broedseizoen in vogelvlucht

Kijk live en ontdek