Steenuil

Samenvatting Steenuil Winterswijk

Iets gemist? Kijk naar de filmpjes.

Bekijk de clipTot volgend jaar

Ronald van Harxen, STONE

26.07.17 Ook voor de steenuilen zit het seizoen erop. Vanavond om 20.00 uur sluiten de cams. Het was opnieuw een bijzonder seizoen met maar liefst twee broedende paartjes. Het aantal spannende, leuke, ontroerende, blije, droevige en nagelbijtende momenten was te groot om hier nog een keer de revue te laten

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs steenuil

Bedankt!

Genoten van Beleef de Lente?
Sms dan BEDANKT naar 4333
en doneer eenmalig €3,-

Wil je ook meewerken als vrijwilliger bij VBN? Kijk snel bij het antwoord voor meer info.

Wij zijn trots op het gedane werk en blij met wat we dit jaar weer geleerd hebben. Wil je volgend jaar ook deel uitmaken van een leuk team en heb je van maart tot eind juli ruimte in je agenda? Meld je aan! Volgend jaar kunnen we weer nieuwe webloggers, clipmakers en moderators gebruiken. Oei, te weinig kennis? Je krijgt 70 collega's die hun kennis graag met je delen. info@vogelbescherming.nl

Veelgestelde vragen over de steenuil

De kleinste uil van Nederland

Felgele ogen, lichte 'wenkbrauwen' en bruin tot grijsbruin verenkleed met witte en strepen en vlekken. Daaraan herken je de steenuil. De steenuil is nauwelijks groter dan een merel maar oogt groter.

Lees meer

Vaak op erven

De steenuil schuwt de menselijke omgeving niet en broedt vaak op boerenerven, vooral als deze voldoende natuurlijke variatie bieden. Ze broeden ook in nestkasten.

Lees meer

Gek op meikevers

De steenuil kent een gevarieerd menu. Muizen zijn niet de enige voedselbron. Als er jongen zijn, moeten de steenuilouders veel voedsel aanslepen. In 2016 werden er zo'n 100 prooien per dag geteld.

Lees meer

Riante woning op prima locatie

De camera's hangen op een erf in Winterswijk. De nestkast hangt in een oude perenboom die in een weitje staat met kippen en een haan. De tweede cam hangt in Noord-Brabant, op het vogelerf van Peter.

Lees meer

 

Word actielid!

Aanmelden

Gratis magazine
Vogels dichterbij

Heeft u een erf, dan kunt u extra uitpakken voor natuur en vogels. Bestel ons gratis magazine Vogels dichterbij en leef met de seizoenen.

Bestel gratis

Hoe kun je ze zien?

We zijn het gewend dat je steenuilen uitgebreid kunt bekijken bij Beleef de Lente. Maar je kunt deze nachtvogels ook in het wild waarnemen. Steenuilen zie je vooral in de ochtend- en avonduren. Bijvoorbeeld in een half holletje van een knotwilg, tegen een schoorsteen of op een lantaarnpaal.

Meer weetjes over vogels ontvangen?

Wenskaartset

Bent u uilen en roofvogel fan? Deel uw passie met vrienden en familie met deze Wenskaartset.
10 kaarten inclusief enveloppen! € 9,95

naar de webshop

Kijk live en ontdek