Steenuil

{{numberOfViewers}} kijkers

Stuur een filmptip in
Iets leuks gezien? Laat het ons weten!

Om een tip in te kunnen sturen moet u ingelogd zijn, want we willen u graag vermelden als instuurder van de tip.

Inloggen Account aanmaken

Stel een vraag
Heeft u een vraag over de steenuil, die niet beantwoord is in de veelgestelde vragen? Stuur ons een bericht en wij zullen uw vraag beantwoorden.

Om een vraag te kunnen stellen moet u ingelogd zijn, want we willen u het antwoord op de vraag mailen.

Inloggen Account aanmaken

Praat mee in het clubhuis
Vindt u het leuk om met andere Beleef de Lente kijkers te praten over de Steenuil? Chat dan mee in het clubhuis.

Inloggen Account aanmaken

M-Winterswijk vindt nieuw lief

Joep van de Laar, STONE

26.05.17 Nou, meneer liet er niet bepaald veel gras over groeien, in een lange rouwperiode had hij geen zin. Hij is er binnen de kortste keren in geslaagd om een nieuwe date naar het hart van het territorium te lokken, de nestkast. Grote vraag: komt er een nieuw legsel? De kans daarop is zeker aanwezig.

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs steenuilOnderzoek in Winterswijk en Dongen. Wie het leuk vindt, mag de sheet invullen. We werken niet met roosters, dus vrij voor een ieder.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18Bxu4m4Sm-hojVXwVvXLM-PCZDILvh-cEIJNX_zcsS4/edit#gid=447530864 Onderin de tabs vind je Winterswijk resp. Dongen met bijbehorend weeknummer. Succes!

Veelgestelde vragen over de steenuil

De kleinste uil van Nederland

Felgele ogen, lichte 'wenkbrauwen' en bruin tot grijsbruin verenkleed met witte en strepen en vlekken. Daaraan herken je de steenuil. De steenuil is nauwelijks groter dan een merel maar oogt groter.

Lees meer

Vaak op erven

De steenuil schuwt de menselijke omgeving niet en broedt vaak op boerenerven, vooral als deze voldoende natuurlijke variatie bieden. Ze broeden ook in nestkasten.

Lees meer

Gek op meikevers

De steenuil kent een gevarieerd menu. Muizen zijn niet de enige voedselbron. Als er jongen zijn, moeten de steenuilouders veel voedsel aanslepen. In 2016 werden er zo'n 100 prooien per dag geteld.

Lees meer

Riante woning op prima locatie

De camera's hangen op een erf in Winterswijk. De nestkast hangt in een oude perenboom die in een weitje staat met kippen en een haan. De tweede cam hangt in Noord-Brabant, op het vogelerf van Peter.

Lees meer

Het broedseizoen in vogelvlucht

Ga mee op vogelexcursie

Elk jaar verdrinken veel, vooral jonge steenuilen, in drinkbakken voor vee en paarden. Een uilvriendelijke drinkbak voorkomt dat.

Meer informatie en bestellen

Meimaand Kijkermaand

Nog geen verrekijker, of behoefte aan een nieuwe? De Vogelbescherming-kijkers zijn in mei extra voordelig. Zowel in onze winkel als in onze webshop!

Profiteer van fikse korting

Hoe kun je ze zien?

We zijn het gewend dat je steenuilen uitgebreid kunt bekijken bij Beleef de Lente. Maar je kunt deze nachtvogels ook in het wild waarnemen. Steenuilen zie je vooral in de ochtend- en avonduren. Bijvoorbeeld in een half holletje van een knotwilg, tegen een schoorsteen of op een lantaarnpaal.

Meer weetjes over vogels ontvangen?

Wenskaartset

Bent u uilen en roofvogel fan? Deel uw passie met vrienden en familie met deze Wenskaartset.
10 kaarten inclusief enveloppen! € 9,95

naar de webshop

Kijk live en ontdek