Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Natuur en cultuur in Sri Lanka

Deze volledig verzorgde reis brengt u naar het prachtige Sri Lanka. Sri Lanka heeft een rijke avifauna met meer dan 30 endemen en bijna 50 semi-endemen die alleen met India gedeeld worden. In de winter, precies de tijd voor onze reis, worden deze soorten aangevuld met trekvogels uit het noorden, waardoor we tijdens onze reis meer dan 250 soorten kunnen zien!

Logo Inezia Tours

We gaan op zoek naar vogels als de prachtige Sri Lanka Blue Magpie, Red-faced Malkoha, Indian Pitta, Pied Thrush, Kashmir Flycatcher en de pas recent ontdekte Serendib Scops Owl. We komen echter ook de nodige zoogdieren tegen en gaan op zoek naar de Big Three van Sri Lanka: Aziatische Olifant, Luipaard en Lippenbeer.
Naast een rijke avifauna heeft Sri Lanka ook een rijke cultuur. Tijdens onze reis combineren we deze culturele hoogtepunten met de natuur. Van de 8 Unesco World Heritage Sites die Sri Lanka herbergt, bezoeken wij er maar liefst 7! Onder andere de prachtige groene centrale hooglanden in het midden van het eiland behoren tot de Unesco World Heritage Sites. Wij rijden hier met de trein door de bergen om maximaal te genieten van deze prachtige plek.
Tijdens de reis worden we (naast onze Nederlandstalige reisbegeleider) bijgestaan door een lokale gids met een schat aan kennis en ervaring, niet alleen over vogels, ook van andere diersoorten en de cultuur van het land weet hij veel te vertellen. De accommodaties zijn dicht bij de vogelplekken gezocht, zodat we onze reistijd tot een minimum kunnen beperken en onze tijd hoofdzakelijk aan genieten kunnen besteden.
Tenslotte is ook aan de inwendige mens is gedacht. Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens de reis, óók de lunches, en van hoge kwaliteit met een fijne mix van oosterse en westerse lekkernijen.
Kortom: een zeer complete reis in goed gezelschap.

Duur

19 dagen

Vertrek

dinsdag 10 november 2020

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten