Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelzeilexcursie naar Marker Wadden

Het is een enorm interessante plek en daarom organiseren wij hier heel graag meerdere excursies naartoe. Elke keer treffen we net weer een ander eiland dat zich nog in een pionier fase bevindt maar inmiddels ook met al veel begroeiing. De bouw is gestart in 2016 en het is mooi om de ontwikkelingen te volgen en het eiland, juist nu in deze fase in de ontwikkeling te bezoeken. Vele vogels hebben er al een plek gevonden. Er zijn kolonies van kokmeeuwen en visdieven, en broedende plevieren zoals bontbekplevier en kleine plevier. Maar ook soorten als strandplevier en dwergstern. Met altijd leuke verassingen. Ook steeds meer en verschillende rietvogels ontdekken het eiland, zoals de broedende baardmannen, velen bevolken inmiddels het eiland. Wat zal 2022 brengen?

Ook de ontwikkeling van de planten en de insecten is interessant. Vaar mee en ontdek het allemaal zelf. 

Per zeilboot varen we naar het eiland en er zijn vogelgidsen die je op de vogels kunnen wijzen. Tijdens een presentatie vooraf digitaal vertellen we meer over alle ontwikkelingen, de vogels, onderzoek en het laatste nieuws.

Op het eiland kun je een rondje van 6 km wandelen of korter en er zijn diverse vogelhutten. Vertrek vanaf Enkhuizen (en ook Lelystad) en wisselend van tijdstip.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

FOGOL

Onderwerp

De vogels en ontwikkeling van een nieuw eiland

Startpunt

Tritondam Enkhuizen
De boot ligt afgemeerd in de haven van Enkhuizen. Na aanmelden ontvang je een excursiebrief met locatie en kaart.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Heb je geen kijker? Aan boord hebben we leenkijkers om te gebruiken en de gidsen hebben een telescoop mee om door heen te kijken, coronaproof via een beeldscherm van de telefoon. Wandel op het eiland mee met de gidsen of ga je eigen weg. Wie wil kan meehelpen met het hijsen van de zeilen of aan het roer staan.

Toegankelijk met rolstoel

Deels
Mail voor meer info, dan mailen we een aantal foto's van de situatie.

Kosten

EUR 54,50 inclusief digitale presentatie, leenkijkers, koffie/thee bij ontvangst, soep met een broodje op de terugweg en entree Marker Wadden.

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten

In de omgeving