Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels in de Amsterdamse waterleidingduinen

In februari is een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen altijd de moeite waard, zeker ais er sneeuw ligt. In de vele kanalen zitten dan diverse soorten eenden zoals krakeend, tafeleend, brilduiker en grote zaagbek (foto). Ook een ontmoeting met een wilde zwaan (een andere soort dan de 'gewone' knobbelzwaan!) behoort tot de mogelijkheid. In de bossen om de kanalen heen kunnen we kleine zangertjes tegenkomen zoals diverse mezen, goudhaan, boomklever en boomkruiper. Kortom, we laten ons verrassen tijdens deze wandeling.

Foto Jankees Schwiebbe

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Wintergasten van de Amsterdamse waterleidingduinen

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Vogelenzangseduinweg Bloemendaal
Ingang Panneland. Vogelenzangseduinweg 2, 2114 AS Vogelenzang.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Wandelschoenen en een verrekijker verhogen het plezier in het vogelen. En neem ook wat te eten/drinken mee voor onderweg.

Kosten

Let op: u heeft een geldige toegangskaart nodig voor toegang tot de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een entreekaartje kost € 1,50 en parkeren per auto per dag € 2,-. Er kan alleen met een pinpas betaald worden. Kom svp bijtijds zodat u een dagkaartje kunt kopen. Meer informatie over toegang tot de Amsterdamse Waterleidingduinen vindt u op de website van Waternet.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving