Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Zweden: Falsterbo, vogeltrek

Falsterbo ligt in het zuidoosten van Zweden en is één van de beste plekken in Europa om van de massale najaarstrek te genieten. Over Falsterbo vindt zowel de trek van zangvogels als die van roofvogels plaats. Tevens is er trek over zee, zij het in mindere mate. Binnen Europa is het de meest beroemde en tevens beste locatie om vogeltrek waar te nemen.

De middagen gebruiken we om interessante vogelgebieden in het binnenland te bezoeken.

Logo Agro Natura

Tijdens ons verblijf in Falsterbo gebruiken we de ochtenden om de vogeltrek mee te maken. In de vroege ochtend zullen we vooral de kleinere vogels zien, wat later in de ochtend komen de roofvogels. In de middag neemt de trek af en bezoeken we diverse vogelgebieden in de omgeving, waaronder Fyledalen, waar we steenarenden kunnen zien en Krankesjön, een binnenlands meer met brede rietkragen. Vanaf een uitkijktoren hebben we een fantastisch uitzicht. Veel eendensoorten en rietvogels, maar ook kans op zeearend, smelleken en kraanvogels.

 

Agro Natura kiest er heel bewust voor om NIET te vliegen. Daarom reizen we per trein naar onze bestemming. Ter plaatse verplaatsen we ons in een minibusje. We verblijven in kleine familiepensions. Onze kleinschalige en gemoedelijke aanpak maakt de reis geschikt voor beginnende en gevorderde vogelaars.

 

Een overzicht van al onze vogelreizen vind je in onze reiskalender.

Duur

6 dagen

Vertrek

zaterdag 30 september 2023

Reisorganisatie

Agro Natura

Ga naar de website

Toon alle activiteiten