Alle activiteiten

Zweden/Duitsland: Falsterbo en Rügen, vogeltrek en kraanvogels

Het eerste deel van deze reis gaan we naar Falsterbo in zuidoost Zweden, één van de beroemdste plekken in Europa om de massale najaarstrek van zangvogels en roofvogels waar te nemen. De middagen gebruiken we om interessante vogelgebieden in het binnenland te bezoeken.

Na enkele dagen volgen we de trekroute van de kraanvogels en reizen we naar Rügen, een eiland voor de kust van Noord Duitsland. Ten westen van Rügen ligt de grootste rustplaats voor kraanvogels van heel Europa. Tienduizenden kraanvogels verblijven hier in het najaar om op krachten te komen.

Logo Agro Natura

Tijdens ons verblijf in Falsterbo gebruiken we de ochtenden om de vogeltrek mee te maken. In de vroege ochtend zullen we vooral de kleinere vogels zien, wat later in de ochtend komen de roofvogels. In de middag neemt de trek af en bezoeken we diverse vogelgebieden in de omgeving, waaronder Fyledalen, waar we steenarenden kunnen zien en Krankesjön, een binnenlands meer met brede rietkragen. Vanaf een uitkijktoren hebben we een fantastisch uitzicht. Veel eendensoorten en rietvogels, maar ook kans op Zeearend, Smelleken en Kraanvogels.

Het tweede deel van onze reis gaan we per ferry naar Rügen, behorend bij de prachtige Boddenküste van Noord Duitsland en kunnen we genieten van tienduizenden kraanvogels.

Duur

7 dagen

Vertrek

zaterdag 28 september 2019

Reisorganisatie

Agro Natura

Ga naar de website

Toon alle activiteiten