Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider / Stadsvogeladviseur

Op zoek naar de klapekster

In het weekend van 15 februari gaan weer honderden tellers op pad om de klapekster te tellen. De tweede telling van het seizoen 2019-2020. Wij gaan mee doen op de Landschotse Heide. De heide blinkt nou niet uit door de soortenrijkdom maar de weidsheid van het landschap en de (hoop ik) grote stilte rechtvaardigen op zich al een bezoek. Die ene wintergast klapekster is dus ons hoofdfoel. Maar een kans op de blauwe kiekendief, buizerd en torenvalk is er ook. Verder grote zilverreigers en watersnip, veel klein mezenspul, graspieper en rietgors en in de bosrand wellicht de grote bonte, de kleine bonte en de zwarte specht. Komt u meespeuren? 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

De Klapekster

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Keijenhurkseweg 4 Vessem (NB)
Vanaf de A58, afslag Middelbeers-Oirschot via Oostelbeers naar Middelbeers. Vanaf daar richting Eersel over de Kuikeindseweg. Na 3 km rechtsaf de Keijenhurkseweg. Parkeren 100 meter na nummer 4.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor de beginnende vogelaar. Een redelijke conditie om ruim 3 uur in de benen te zijn is wenselijk. Zorg voor een verrekijker en goede wandelschoenen alsmede bij het weer passende kleding. Denk ook aan Uw inwendige mens. Een telescoop is al aanwezig. Er is geen toilet, bosjes wel.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving