Navigatie overslaan
Europese en Chileense flamingo's / Jelle de Jong Toon alles in de buurt
Europese en Chileense flamingo's / Jelle de Jong

Door Geert Jan Prins
WetlandWacht

Geert Jan Prins

Als Wetlandwacht zie ik mijn rol in het signaleren van ontwikkelingen die een impact kunnen hebben op de natuur en in het bijzonder vogels. In samenspraak met andere belanghebbenden is het dan zaak te kijken hoe we ontwikkelingen dusdanig kunnen invullen dat de natuur niet of zo min mogelijk leidt. Hiermee probeer ik een stem te geven aan iets dat ons veel waarde brengt in het leven, maar wat in het maken en uitvoeren van plannen vaak weinig stem krijgt, namelijk de natuur. Van jongs af aan heb ik liefde voor de natuur en zo probeer ik wat terug te doen.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Geboren en getogen in Oldebroek op de Noord-Veluwe, overgangszone van de vroegere Zuiderzee naar de Veluwe met een grote variatie aan landschappen. Vanaf jonge jaren gek van de natuur en vooral vogels. In Wageningen gestudeerd en veel in het buitenland gewerkt. Sinds 2012 weer terug in Oldebroek. In 2009 heb ik Will2Sustain opgericht. Heb IVN Natuurgidsencursus afgerond. Ben sinds juni 2022 Wetlandwacht voor Dronter- en Veluwemeer.

Werkgebied

Gehele Veluwemeer vanaf Harderwijk tot en met het Drontermeer vanaf Elburg tot aan de Roggebotsluis

Geert Jan Prins:

Kijk en verwonder je over al dat leven, in al die verschijningsvormen.

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.