Navigatie overslaan
Lepelaar / Shutterstock Alle berichten

Lepelaar / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

“Zorg dat de stem van leden wordt gehoord”

Geplaatst op 20 april 2020

Leden van Vogelbescherming kunnen dit voorjaar van 21 april tot 15 mei hun vertegenwoordiger in de Ledenraad kiezen. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer Eric Bouwmeester.

Ieder voorjaar vinden er Ledenraadsverkiezingen plaats. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen. Met uw stem geeft u de Ledenraad mandaat om u te vertegenwoordigen.
De stemming is gesloten.

Eric Bouwmeester

Eric Bouwmeester

Leeftijd: 65

In de Ledenraad sinds: 2017

Waarom zet jij in voor de bescherming vogels?

“Vogels zijn prachtig, vogels zijn echt. Door vogels te beschermen, beschermen we onze natuur en leefomgeving. Ik citeer Noah Strycker - de van auteur Grenzeloos vogels kijken - vrijelijk: door vogels kijken, staan we in nauw contact met de werkelijkheid, niet alleen van de vogels zelf maar met alle andere elementen van de natuur die met elkaar verbonden zijn. Andere mensen beoefenen een hobby om aan de werkelijkheid te ontsnappen, vogels kijken heeft een tegengestelde aantrekkingskracht: je duikt dieper de echte wereld in.”

Wat is jouw mooiste vogelervaring?

“Een van mijn allereerste ervaringen: een vlucht lepelaars naast mijn auto toen ik begin 80-er jaren door de nog nauwelijks ontwikkelde Flevopolder reed. Zo’n sensationeel gezicht, dat greep mij voor vogels. Kort daarna ben ik lid van Vogelbescherming geworden."

De Ledenraad levert een serieuze, herkenbare bijdrage aan het functioneren van onze Vereniging.

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming

“In de Ledenraad sta je dicht bij de inhoudelijke en organisatorische uitdagingen van Vogelbescherming. Je kunt een daadwerkelijke bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleid van onze vereniging leveren. Bovendien ben je door de uitwisseling met de deskundigen van het bureau en de collega’s in de Ledenraad bijzonder goed op de hoogte van bredere, actuele ontwikkelingen op het gebied van natuur en milieu."

Waarom zouden leden volgens jou moeten stemmen voor kandidaten voor de Ledenraad?

“De Ledenraad levert een serieuze, herkenbare bijdrage aan het functioneren van onze Vereniging. Altijd constructief, vaak kritisch en soms zelfs confronterend. In het belang van vogels en onze Vereniging. Om dat te kunnen doen is expertise nodig op tal van verschillende terreinen. Die expertise komt terug in de profielen van de kandidaten. Stem op ze en zorg daarmee dat de stem van de leden wordt gehoord en invloed behoudt!”

Alle Nederlandse vogels in één boekje

Vogels herkennen kan eigenlijk niet zonder een goed boekje met mooie illustraties. De handige Zakgids vogels van Nederland helpt u op weg naar betere vogelherkenning. Met duidelijke informatie over gedrag, leefgebied en jaarperiodes.

Bestel en steun Vogelbescherming

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de beste artikelen via de digitale nieuwsbrief. De beste tuintips, mooie vogels, nieuws over Vogelbescherming en vogels beschermen.

Aanmelden Vogels digitaal

Meer over

ledenraadsverkiezing ellissamsom ledenraad

Deel dit bericht