Navigatie overslaan
Steenuil / Shutterstock Alle berichten

Wat Valentijnvogels vertellen aan vrijgezellen

Geplaatst op 13 februari 2024

Een onverwachte tip voor vrijgezellen op Valentijnsdag: kijk naar vogels, want op deze bijzondere dag voorspelt de eerste vogel die u ziet, de aard van uw toekomstige lief.

Vogelgedrag interpreteren is één van de oudste vormen van waarzeggerij en gebruikelijk in de oudheid bij zowel de Grieken als de Romeinen. De ‘vogelwichelaars’ keken naar vogels om de wil van de goden te kennen en de toekomst te voorspellen. Het soort, aantal, hoe ze vlogen of zongen, alles had betekenis.

Spreeuwenwolk / Hans Peeters Het soort vogel, het aantal, hoe ze vlogen of zongen, alles had betekenis voor de vogelwichelaars. Spreeuwenwolk / Hans Peeters

De eerste vogel: symbool voor toekomstige partner

De eerste vogel die u op 14 februari – Valentijnsdag – ziet, staat volgens deze oude vogel-waarzeggerij, symbool voor uw toekomstige levenspartner. Aan verschillende vogelsoorten zijn allerlei menselijke eigenschappen verbonden. Die eerste vogel voorspelt dus de aard van uw ware liefde. Niet dat we nog echt waarde hechten aan de uitkomst, maar toch… een beetje nieuwsgierig word je er wel van.

Wat als uw vogel niet op de lijst staat?

Sta op Valentijnsdag dus met frisse moed op en ga naar buiten op zoek naar de eerste vogel van de dag (#valentijnvogel). Hieronder een lijstje met wat verschillende vogels voorspellen, volgens de wichelaars van weleer. Helaas niet álle vogels. Nu maar hopen dat die van u erbij zit. Een kraai of uil die van links komt, schijnt in ieder geval positief te zijn. Evenals een kip die eten uit haar bek laat vallen. Mocht u dat toevallig zien.

Pijlstaart / Shutterstock Pijlstaart (of andere eend): uw relatie wordt huiselijk en stabiel. Pijlstaart / Shutterstock

Merel: vriendelijkheid

Het glanzende zwarte gewaad van de merel weerspiegelt spiritualiteit en liefdadigheid. Om kans te maken op een vriendelijke partner, scant u tuin of park zorgvuldig, of een willekeurige andere plek met een grasveldje. Want waar gras is, zijn pieren, het lievelingseten van merels.

Roofvogel (maakt niet uit welke): kracht

Heeft u het geluk meteen een buizerd boven u te horen miauwen, of een sperwer op de schutting te zien zitten? Zij symboliseren toekomstige partners die machtig zijn, snel en vorstelijk, maar er ook om bekend staan zwakkeren te gebruiken. Het zien van een roofvogel deze Valentijnsdag is een teken dat u voorbestemd bent om een zakenman of politicus aan de haak te slaan.

Ringmussen / Shutterstock (Ring)mus: uw partner zal op het land werken, zoals een boer of geoloog. Ringmussen / Shutterstock

Putter: rijkdom

De felle kleuren van de putter zijn een teken dat puur goud uw kant op komt. Hoe geler de veren, hoe rijker de toekomstige partner, dus een mannetje is het beste. Ren daarom met de ogen dicht naar een onkruidveldje met liefst zonnebloemen en kaardebollen als u prijs stelt op geld in het verschiet. Heeft u een perfecte-puttertuin, dan hoeft u niet ver.

Boomklever: kennis

De boomklever tegenkomen op Valentijnsdag, betekent dat uw toekomstige lief en intelligent is, misschien wel een wiskundige of wetenschapper. Heeft u daar een zwak voor? Kijk dan alleen nog maar naar boomstammen, waar ze langs omhoog én omlaag schuifelen.

Turkse tortel / Grietus Jalving - Fotogalerij (Turkse tortel)duif: u wordt samen gelukkig Turkse tortel / Grietus Jalving - Fotogalerij

Kort een paar andere vogels en de liefdes die ze voorspellen

  • Eend: uw relatie wordt huiselijk en stabiel.
  • Mus: uw partner zal op het land werken, zoals een boer of geoloog.
  • Duif: u wordt samen gelukkig.
  • (Europese) kanarie (lijkt niet waarschijnlijk als eerste vogel van de dag, maar gekkere dingen gebeuren): uw lief raakt betrokken bij genezing, bijvoorbeeld arts of masseur.
  • Zwaan: uw aanstaande is creatief, zoals een schrijver of danser.
Knobbelzwaan / Pixabay (Knobbel)zwaan: uw aanstaande is creatief, zoals een schrijver of danser. Knobbelzwaan / Pixabay

Wat vogels ons alle dagen vertellen

Ook voor niet-vrijgezellen: sta met frisse moed op en ga op zoek naar de eerste vogel van de dag (#valentijnsvogel). Zo begint u de dag met een moment van bewust kijken, stilstaan bij wat er is en met de energie om te kunnen doen wat u gaat doen.

Dat is wat vogels ons alle dagen vertellen: hoe waardevol en heilzaam natuur is. De basis van ons bestaan en de liefde.

Bron: www.audubon.org

Mijn tuin een vogelparadijs

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel eens een vetbolletje voor ze op? Je kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus