Navigatie overslaan
Groene specht / Shutterstock Alle berichten

Vogelweek: ga en geniet!

Geplaatst op 3 april 2017

Samen met vogelwerkgroepen en vrijwilligers biedt Vogelbescherming u de Nationale Vogelweek aan: van 6 t/m 14 mei vinden er vele (meestal) gratis vogelexcursies en -activiteiten plaats. Ga mee en geniet! Er is zóveel moois te zien.

De Nationale Vogelweek is er voor iedereen! Leer vogels herkennen die je nog nooit eerder zag, of ga samen met een enthousiaste en deskundige vogelgids op zoek naar die éne die zich steeds niet laat zien. Dat kan tijdens de Vogelweek. De mogelijkheden zijn eindeloos: ’s ochtends, ’s avonds, op pad in eigen stad, in de mooiste natuur van Nederland , te voet of te fiets, of leer vogelzang herkennen, voor gevorderde vogelaars of voor beginnende liefhebbers.

Kijk hier zelf op de site welke excursie bij u past. www.vogelweek.nl. Drie leuke tips op een rijtje:

1. Koe-koek! Ooit gezien?

Iedereen heeft wel eens een koekoek gehoord, maar tijdens de Vogelweek gaan hopelijk heel veel mensen de koekoek voor het eerst echt zien, dankzij al die ervaren excursieleiders die weten waar  deze vogel zich ophoudt. Het is tenslotte het Jaar van de koekoek. Mooi van een koekoek-excursie is dat u door een soortenrijk natuurgebied of cultuurlandschap loopt en dus zeker veel andere mooie vogels te zien krijgt! Meer lezen kan hier.

2. Big Day Texel – 6 mei

Een unieke ervaring tijdens de Vogelweek! Doe mee aan deze Big Day om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel: strandbroeders. Tijdens de Big Day proberen teams van vogelaars in 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien op Texel. De start is vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish een etmaal later. Meer lezen of inschrijven kan hier.

Bontbekplevier / Shutterstock Bontbekplevier / Shutterstock

3. Nico de Haan in het Dordrechts Museum

Nico de Haan is verteller van vogelverhalen. Als geen ander weet hij mensen te boeien en mee te nemen in zijn enthousiasme. Aan het einde van de Vogelweek geeft hij twee lezingen rond de tentoonstelling 'Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur' in het Dordrechts Museum.

Na de lezing kunt u de tentoonstelling bezoeken en geeft Nico bij een aantal schilderijen een toelichting. Leden van Vogelbescherming ontvangen 4,50 euro korting op de entreeprijs van het museum. Vergeet dus niet om uw lidmaatschapspas mee te nemen! Meer lezen of inschrijven kan hier.

Alles om vogels te kijken

Gaat u mee vogels kijken? Dan is een goede verrekijker onmisbaar: daarmee zie je pas echt hoe mooi vogels zijn. Verder zijn een vogelherkenningskaart of veldgids super handig, zodat u kunt opzoeken welke vogel u ziet.

Vogelkijkspullen te koop

Activiteit organiseren

U kunt meegaan met zo'n gezellige excursie, maar met een klein beetje vogelpassie, kunt u ook zelf een excursie organiseren! Lees hier hoe dat werkt!

Excursie organiseren