Navigatie overslaan
kraanvogel / Birdphoto Alle berichten

Laat het donderen en doe mee met onze Thunderclap voor betere natuurbescherming!

Geplaatst op 3 mei 2016

Laat het donderen en steun onze actie om de Europese natuur mooi te houden!
Op maandag 16 mei om 12 uur precies gaat het donderen! EU-Commissarissen Timmermans en Vella worden dan via social media overspoeld met oproepen om de Europese natuur mooi te houden en werk te maken van betere bescherming. Dat gebeurt via een zogenaamde Thunderclap, donderslag. Alle Europese natuurorganisaties sturen dan namens bezorgde burgers de boodschap via Facebook en Twitter de wereld in. Meld je aan en laat je stem voor de Europese natuur horen!


Onze meest waardevolle natuur wordt in principe goed beschermd door Europese wetten. Europa evalueert nu deze wetgeving en het gevaar dreigt dat deze worden afgezwakt. De vooruitgang die we de afgelopen jaren hebben geboekt wordt dan teniet gedaan.

Kraanvogels en zeearend

Meerdere onderzoeken, ook van Europa zelf, bevestigen wat de natuurorganisaties al jarenlang roepen: de Europese wetten zijn goed, maar de uitvoering laat te wensen over. Daar waar de wetgeving goed wordt toegepast bloeit de natuur op. In Nederland kunnen we daardoor weer genieten van kraanvogels en zeearenden.

Laat het donderen!

De komende weken zal de Europese Commissie bekend maken wat ze van plan is met de Europese natuur. Hét moment om ze te helpen herinneren dat de Europese wetgeving goed is, maar de Commissie nu eindelijk eens tot actie moet overgaan. Op maandag 16 mei om 12 uur precies sturen daarom alle Europese Natuurorganisaties waaronder Vogelbescherming de virtuele boodschap: “Houd onze Europese natuur mooi en start met beschermen!”. Doe mee en meld je aan! Laat Europa weten dat de Europese burgers massaal achter de wetgeving staat en dat we de Europese natuur niet willen laten afbreken.