Navigatie overslaan
Temmincks strandloper / Jelle de Jong Alle berichten
Temmincks strandloper / Jelle de Jong Logo podcast vogelspotcast

Door Arjan Dwarshuis
De Vogelspotcast

Dordtse Biesbosch

Geplaatst op 10 mei 2023

De vorige keer in de Biesbosch stond Gisbert voor het eerst oog in oog met de almachtige visarend. Nu zijn ze bij de Dordtse Biesbosch om op zoek te gaan naar de temminck strandloper. Ja mensen hij is van ver gekomen. Hoewel de visarend een prachtig beest is. is de moeilijkheidsgraad om hem te zien niet heel hoog (hij zit daar nu gewoon op zn nest). De Temminck strandloper daarintegen is een echte vogelaars vogel. Het seizoen is tot nu toe uiterst succesvol wat betreft de doelsoorten, maar of ze de zegereeks kunnen voortzetten blijft altijd de vraag...

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Geef voor vogels

Vogels zijn er altijd en bijna overal. Ze bezorgen ons plezier en blijven ons verwonderen. Toch is de aanwezigheid van vogels niet vanzelfsprekend. Veel vogels hebben het moeilijk of dreigen zelfs uit ons land te verdwijnen. Help ook mee.

Doneer nu

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts