Navigatie overslaan
Oostvaardersplassen / Shutterstock Alle berichten

Op safari in de Oostvaardersplassen

Geplaatst op 7 december 2023

Het staat al sinds onze eerste aflevering in de beschrijving: 'Wereldrecordhouder vogels kijken Arjan Dwarshuis gaat wekelijks op vogelsafari met jeugdvriend Gisbert van Baalen'. Maar wat we vandaag gaan doen, komt wel het dichtstbij een vogelsafari in Nederland. We mogen namelijk mee met de boswachters Rosan en Hans-Erik van de Oostvaardersplassen. We rijden samen het ruige hart in van een van de mooiste natuurgebieden van Nederland dat thuis geeft aan vele vogels en andere bijzondere dieren. Het wordt dan ook een feest qua waarnemingen en wellicht wel wat lifers voor Gisbert, ofwel vogels die hij voor het eerst ziet. Je hoort het allemaal in deze safari-aflevering van de Vogeslpotcast!

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Vogels kijken: spanning én ontspanning

Buiten zijn en genieten van je omgeving, de schoonheid van vogels en het bijzondere van hun gedrag gecombineerd met onverwachte natuurmomenten en de vraag of het lukt om een favoriete soort te ontdekken.

Lees meer

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts