Navigatie overslaan
Velduil / Shutterstock Alle berichten

Operatie velduil

Geplaatst op 14 december 2023

De tijd en vogels vliegen aan ons voorbij en zo ook dit seizoen. De seizoensfinale staat alweer voor de deur en kunnen we terugblikken op een geslaagd seizoen met als hoogtepunt de mongoolse pieper. Maar voor het zover is hebben we nog een appeltje te schillen met de velduil. Al meerdere malen hoopte we op een plotselinge verschijning, maar tot nu toe geen succes. Arjan heeft een locatie gekregen via geheime bronnen, dus met goede moed stappen we de auto in. Voor de laatste keer dit seizoen gaan we opzoek naar de Velduil. ps. En niet getreurd want voor je het weet zijn we weer terug! We zijn namelijk nog lang niet klaar met vogelen.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts

Cursus Uilen in Nederland

In de cursus Uilen in Nederland maak je kennis met de zes uilen die in ons land broeden. Hoe herken je ze? Waar leven ze? Wat eten ze? Hoe vinden ze een partner en voeden ze hun jongen op? Je leert het in
deze online cursus. 
Prijs voor leden € 20, anders € 25. 

Meer over deze cursus