Navigatie overslaan
Videostill Tuinvogelconsulent Vanessa Beemsterboer Alle berichten
Videostill Tuinvogelconsulent Vanessa Beemsterboer

Denk in laagjes

Geplaatst op 26 september 2019

Niet alleen modekenners weten het, of mensen die zich op het buitenleven kleden. Maar ook mensen met verstand van tuinen zeggen het: denk in laagjes. Je begint met bodembedekkers en gaat zo door tot een boom(pje). Vogels profiteren van de variatie die zo in de tuin ontstaat. Maar wat voor planten te kiezen als je in het tuincentrum staat? Onze Tuinvogelconsulent Vanessa Beemsterboer maakt het gemakkelijk voor u. Ze leidt ons rond door haar tuin en geeft tips voor beplanting. Zo wordt tuinieren een peulenschil! 

Persoonlijk tuinadvies op maat?

Vogelbescherming heeft in heel Nederland deskundige Tuinvogelconsulenten in dienst die op vrijwillige basis tuinadviezen op maat geven als u meer vogels in de tuin wilt hebben. Voor een klein bedrag komt hij/zij langs, luistert naar uw wensen, bestudeert de mogelijkheden en maakt op basis daarvan een rapport met concrete tips waarmee u zo aan de slag kan. U kunt ze ook benaderen voor het vogelvriendelijk inrichten van schoolpleinen.

Lees hier meer over tuinvogelconsulenten.

Vogelvriendelijke beplanting

Het gezicht van de tuin wordt voor het grootste deel bepaald door de beplanting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke bomen, struiken en planten u wilt aanplanten in de tuin. Kijk in onze webwinkel voor vogelvriendelijke planten.

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. U ontvangt meteen
de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus

Mijn tuin een vogelparadijs

Wordt u ook zo blij van vogels in uw tuin of op uw balkon? Hangt u wel eens een vetbolletje voor ze op? U kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in uw buurt leven en hoe u deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck