Navigatie overslaan
Videostill Tuinvogelconsulent Vanessa Beemsterboer Alle berichten
Videostill Tuinvogelconsulent Vanessa Beemsterboer

Denk in laagjes

Geplaatst op 29 september 2023

Niet alleen modekenners weten het, of mensen die zich op het buitenleven kleden. Maar ook mensen met verstand van tuinen zeggen het: denk in laagjes. Je begint met bodembedekkers en gaat zo door tot een boom(pje). Vogels profiteren van de variatie die zo in de tuin ontstaat. Maar wat voor planten te kiezen als je in het tuincentrum staat? Onze Tuinvogelconsulent Vanessa Beemsterboer maakt het gemakkelijk voor je. Ze leidt ons rond door haar tuin en geeft tips voor beplanting. Zo wordt tuinieren een peulenschil! 

Persoonlijk tuinadvies op maat?

Vogelbescherming heeft in heel Nederland deskundige Tuinvogelconsulenten in dienst die op vrijwillige basis tuinadviezen op maat geven als je meer vogels in de tuin wilt hebben. Voor een klein bedrag komt hij/zij langs, luistert naar je wensen, bestudeert de mogelijkheden en maakt op basis daarvan een rapport met concrete tips waarmee je zo aan de slag kunt. Je kunt ze ook benaderen voor het vogelvriendelijk inrichten van schoolpleinen.

Lees hier meer over tuinvogelconsulenten.

Vogelvriendelijke beplanting

Het gezicht van de tuin wordt voor het grootste deel bepaald door de beplanting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke bomen, struiken en planten je wilt aanplanten in de tuin. Kijk in onze webwinkel voor vogelvriendelijke planten.

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus

Biologische planten in onze webshop

Vogelbescherming heeft ongeveer dertig biologische planten geselecteerd die vogelvriendelijk zijn. Deze zijn gekweekt zonder gif en kunstmest en zijn niet genetisch gemodificeerd. Goed voor insecten en
vogels en biodiversiteit.

Ontdek de biologische planten