Navigatie overslaan
Steenuil / Peter van de Braak - Fotogalerij Alle berichten
Steenuil / Peter van de Braak - Fotogalerij Jeanet van Zoelen

Door Jeanet van Zoelen
Medewerker Vogelbescherming

De meest natgeregende vogels

Geplaatst op 22 oktober 2021

Het was wild buiten de afgelopen dagen: bomen gingen over de weg, terrassen de lucht in. Hopelijk kon u lekker binnenblijven. Gelukkig staat het weekend voor de deur en hoeven de meeste mensen even niet zo veel. Een mooie gelegenheid om foto's van ontzéttend natgeregende vogels te bekijken.

Waarom natgeregende vogels bekijken? Dat is toch zielig? Valt wel mee hoor. Liever hebben ze 20 graden C en zon, net als wij, maar dramatisch is het niet. Ze hebben waterafstotende veren bovenop en donsveren eronder, dus blijven droog en warm.

Waarom kijken dus? Nou, vogels kunnen zo hilarisch serieus en koelbloedig blijven in de ergste stortbui of juist bloedchagrijnig kijken als het regent (herkenbaar?). Ze genieten er enorm van, zoals de steenuil hierboven of bedenken slimme manieren om droog te blijven. Ze accepteren gewoon wat er is. Weinig tekst en uitleg, alleen het gevoel: ook zo is het goed. Het is herfst.

Slobeend / Adri de Groot Vogeldagboek.nl Slobeend, Adri de Groot, Vogeldagboek.nl Slobeend / Adri de Groot Vogeldagboek.nl
Sperwer / Ingrid van Ek Fotogalerij Sperwer, Ingrid van Ek, Fotogalerij Sperwer / Ingrid van Ek Fotogalerij
Pimpelmees / Shutterstock Pimpelmees met slimme beschutting, Shutterstock Pimpelmees / Shutterstock
Kauw / Cees Bax Kauwen schuilen voor de regen, Cees Bax Kauw / Cees Bax
Knobbelzwaan / Annelies Vriens Fotogalerij Knobbelzwaan, Annelies Vriens, Fotogalerij Knobbelzwaan / Annelies Vriens Fotogalerij
Heggenmus / Hans Peeters Heggenmus met druppeltjes omdat zijn veren zo goed water afstoten, Hans Peeters Heggenmus / Hans Peeters

Met veel dank aan alle fotografen! Maakt u zelf ook wel eens een opvallende, aparte, grappige of ontroerende vogelfoto? Upload hem dan op de Vogelfotogalerij van Vogelbescherming en laat iedereen ervan genieten.

Help met je mooiste vogelfoto

Help ons met mooi beeldmateriaal het enthousiasme voor vogels te vergroten. Wij maken een selectie en we zetten de mooiste foto's online. Uit deze foto's kiezen we elke maand de allermooiste.

Bekijk de galerij en doe mee

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herken je vogels door het hele land! Ontdek welke soorten je tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar je op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Meer over MijnVogelvinder