Navigatie overslaan
Vogels kijken / Shutterstock Alle berichten

Veilig vogels kijken

Geplaatst op 24 juni 2020

Er komen veel vragen over het veilig gebruiken van verrekijkers in deze tijden van corona. Want we zijn allemaal extra voorzichtig: wassen handen, dragen mondkapjes, blijven op 1,5 meter, maar hoe ga je samen veilig vogels kijken? Kan je een kijker delen? Hoe maak je hem erna schoon? We vroegen het aan Martin Hierck van de winkel van Vogelbescherming.
Martin Hierck Martin Hierck Martin Hierck

Waarmee kan ik rekening houden als ik vogels ga kijken?

“Dat is een goede en verstandige vraag. Logisch dat u een verrekijker meeneemt als u op pad gaat, want dan gaat er een wereld voor u open en geniet u nog meer van de vogels en het buiten zijn.
Maar juist een verrekijker gebruikt u dicht bij uw gezicht, tegen uw ogen aan. Deel deze dus niet met iemand anders, want dan neemt de kans op besmetting toe. Vraag daarom uw metgezel een eigen verrekijker mee te nemen. Heeft hij of zij er geen? Misschien kunnen we dan helpen met een leenkijker.”

Hoe veilig kan ik in de winkel een verrekijker proberen?

“Ja, dat was nog best een puzzel. Want hoe voorkom je dat een verrekijker door meer handen gaat? Welke onderdelen kun je wel en niet goed reinigen zonder dat je de lenzen beschadigt? 
 
In de winkel hebben we een oplossing gevonden. Er staat nu een speciale kast, waarin we een aantal kijkers kunnen plaatsen. Vervolgens worden deze met UV-licht ontsmet. Dat duurt maar liefst zeven minuten. En dan is de kijker voor 99,99% schoon en vrij van virussen. Ik heb nog even contact gezocht met het RIVM om het helemaal zeker te weten. Want we willen niet dat onze leden of klanten in onze winkel een besmetting oplopen. En dit is echt helemaal in orde. 
U kunt dus weer in onze winkel terecht om een verrekijker of een telescoop te testen.” 

Kan ik veilig mijn oude verrekijker doorgeven als ik een nieuwe koop?

“We adviseren u graag welke verrekijker voor u geschikt is en binnen uw budget past. Er is volop keus. 
En, extra fijn, als u een nieuwe kijker uitzoekt in onze winkel, ontsmetten we graag uw gebruikte kijker. Zo kunt u deze veilig doorschuiven. Neem ‘m gewoon mee als u toch komt. De volgende eigenaar kan dan zonder risico uw vorige kijker gebruiken. Uw nieuwe kijker krijgt u natuurlijk ook helemaal schoon mee.” 

Ik heb een goede kijker, maar wil graag een lichtere voor lange tochten.

“Dan is het misschien de moeite waard om een tweede, compacte kijker aan te schaffen.  
We hebben nu een heel scherpe aanbieding voor de Vogelbescherming Stern 10 x 25. Deze kost normaal € 145,- maar nu zolang de voorraad strekt voor leden slechts € 87,-. Niet-leden betalen € 99,-.
U hebt hiermee een ideale compacte (dag)verrekijker van een prima kwaliteit. De aanbieding geldt alleen in de winkel in Zeist, niet in onze webshop.”

VbN Stern I 10x25 VbN Stern I 10x25

Graag tot ziens in Zeist!

In onze winkel adviseren we u graag, met aandacht voor uw en onze gezondheid. Kijk op de website voor de openingstijden en de spelregels.

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen

Winkelnieuws

Blijf op de hoogte van het winkelnieuws! Dan lees je over de leukste en mooiste dingen uit de winkel van Vogelbescherming. Zoals nieuwe producten, activiteiten, tips en mooie ervaringen van ons en/of onze bezoekers. Of een spetterende aanbieding!

Volg het winkelteam