Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Najaarsexcursie Zouweboezem

In het unieke gebied van de Zouweboezem is een belangrijk broedgebied voor veel moerasvogels. Zo vinden we er in het broedseizoen de grootste kolonie purperreigers van Nederland! Maar ook in nazomer en najaar is het er voor veel vogels – en dus ook vogelliefhebbers – bijzonder goed toeven. Boven de rietkragen kan een bruine kiekendief met zijn wankelende vlucht op zoek zijn naar prooi. In het riet zijn mogelijk rietgorzen aanwezig. En misschien laat de grote zilverreiger zich zien, en laten de Cetti’s zanger en winterkoning luidkeels van zich horen. Watervogels als smient en krakeend zijn goed mogelijk. En vogels als de putter en boerenzwaluw zien we hopelijk langskomen. Ook zullen we bijna zeker verrast worden door het natuurwonder 'vogeltrek', zoals trekkende spreeuwen, vinken en  misschien wel een visarend! Kortom: tijdens een wandeling van een paar uur ontmoet je de hoogtepunten van de Nederlandse vogelwereld in het najaar.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogeltrek

Startpunt

Boezemweg 21A Lexmond
Boezemweg 21, 4128 LT Lexmond, Nederland. In verband met zeer beperkte parkeergelegenheid ontvangt u ruim vóór de start van uw excursie per e-mail parkeerinstructies (zie hieronder bij kosten). Wilt u dan nog contact met de excursieleider? Dan liever bellen; geen sms.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Gezien de aard van het terrein zijn wandelschoenen of laarzen aan te bevelen. Een verrekijker verhoogt het plezier in vogelen. Nog een tip tot slot: deze excursies worden over het algemeen snel volgeboekt. Annuleringen worden direct verwerkt op deze website. Kijk dus regelmatig en ook vlak voor de feitelijke datum of er (weer) een plekje vrij is.

Kosten

Er wordt een parkeervergoeding van € 2,50 per auto gevraagd (gepast meenemen svp).

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving