Beleef de Lente

Op dit moment hebben we geen vrijwilligers nodig voor Beleef de Lente.

Ongeveer een miljoen mensen kijken jaarlijks gedurende de lentemaanden via de webcams van Beleef de Lente naar de avonturen van de broedende vogels. Ook veel leerkrachten van het basisonderwijs kijken samen met de klas naar de broedende vogels. Speciaal voor hen hebben we een Beleef de Lente in de klas webpagina ingericht.

Op websitepagina’s kunnen de Beleef de Lente fans niet alleen de livebeelden van de webcams bekijken, maar ook filmpjes van de bijzondere momenten terugkijken, vragen stellen en met elkaar chatten over wat er te zien is voor de webcams. Leerkrachten krijgen lestips aanbevolen op de Beleef de Lente in de klas pagina. Vrijwilligers spelen hierbij een onmisbare rol.

Daarom zoekt Vogelbescherming Nederland vrijwilligers die helpen Beleef de Lente tot een succes te maken. Uiteraard is affiniteit met vogels en Vogelbescherming belangrijk!

Doel

Je helpt mee om van Beleef de Lente en Beleef de Lente Junior een succes te maken.

Functies

Clipmaker

Je maakt filmclips. Voor elke vogelsoort worden dagelijks korte filmclips gemaakt van 1 a 2 minuten, van interessante, grappige, bijzondere gebeurtenissen, daarbij geholpen door tips van kijkers. De filmclips plaats je met een omschrijving op de website.
Functie-eisen: handig met video-software (knippen en plakken van filmfragmenten).
Tijdsinspanning: meerdere uren gedurende minimaal enkele dagen per week, in overleg.

Moderator

De moderatoren zorgen voor een veilige, enthousiaste en sociale sfeer in de chatrooms van Beleef de Lente. Dat doen ze door gebruikers als dat nodig is op de regels te wijzen. In het uiterste geval, bij aanhoudende klachten over een gebruiker, kunnen zij gebruikers blokkeren/bannen. Ook zorgen de moderatoren ervoor dat vragen beantwoord worden, door zelf op vragen te reageren of deze onder de aandacht te brengen van experts als zij het antwoord niet weten.
Functie-eisen: plezier in online communicatie, humor, incasseringsvermogen en tact.
Tijdsinspanning: meerdere uren gedurende minimaal enkele dagen per week, in overleg.

Redacteur Beleef de Lente

Je schrijft teksten en neemt interviewtjes af voor de digitale Beleef de Lente nieuwsbrief.
Functie-eisen: goede redactionele vaardigheden
Tijdsinspanning: enkele uren per week

Voor Beleef de Lente in de Klas:

Beleef de Lente In de Klas vrijwilliger

Je selecteert filmclips, vraag- en antwoord en lestips die uitgelicht worden op de In de Klas pagina. Soms pas je de toelichtingen bij die filmclips en de antwoorden op de vragen enigszins aan zodat ze geschikt(er) zijn voor leerkrachten. Ook plaatst je de door Vogelbescherming geschreven weetjes op de website.
Functie-eisen: handig met computers en affiniteit met de doelgroep leerkrachten PO. Bij voorkeur enige didactische kennis en ervaring en goede redactionele vaardigheden.
Tijdsinspanning: enkele uren per week.

In de klas Facebook redacteur

Je bent een echte facebook crack en bedenkt – in teamverband – items (nieuwsberichten, weetjes, prijsvragen, doe-opdrachtjes e.d.) voor de doelgroep leerkrachten PO. Je schrijft teksten en plaatst beeld en filmpjes op de Facebookpagina van Vogels in de Klas.
Functie-eisen: goede redactionele vaardigheden, kennis en ervaring met Facebook
Tijdsinspanning: enkele uren per week.

Waar

Je werkt vanuit huis op je eigen computer met internetverbinding.

Wanneer

Voor alle vrijwilligers geldt dat zij in de periode begin maart tot en met eind juni (soms eind juli) (grotendeels) beschikbaar moeten zijn.

In februari, voorafgaand aan het Beleef de Lenteseizoen, zullen een startbijeenkomst en korte trainingen voor de vrijwilligers van Beleef de Lente georganiseerd worden.

Wat biedt Vogelbescherming

  • begeleiding van de werkzaamheden
  • een startbijeenkomst waarbij je de mensen achter de schermen en je collega’s ontmoet
  • onkostenvergoeding voor het reizen naar de startbijeenkomst
  • vrijwilligersdag
  • eindejaarsgeschenk
  • kortingen in onze winkel!
  • vrijwilligers worden op de hoogte gehouden van het werk van Vogelbescherming en de resultaten van Beleef de Lente (Junior)
  • waardering van het Beleef-de-Lente publiek!

Vogelbescherming zorgt er voor dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn om het werk goed en gemotiveerd uit te kunnen voeren.

Interesse?

Neem dan contact op met het Mariska van der Leij.
"Zonder vrijwilligers geen Beleef de Lente. Een groot aantal vrijwillige clipmakers, bloggers en moderatoren maken Beleef de Lente elk jaar weer tot een succes!"

Mariska van der Leij, Vogelbescherming Nederland
0306937766 of 0621819427
Neem contact met mij op