Navigatie overslaan

Steenuil / Nature in Stock - Eric Medard

Moderator Beleef de Lente

Naam: Alexandra

Woonplaats: Groesbeek

Leeftijd: 41

Zorgen voor een goede sfeer en beantwoorden van vragen

Sinds wanneer ben je actief voor Beleef de Lente?

"Ik ben vanaf oktober/november 2016 actief voor Beleef de Lente als moderator bij de steenuil. Daarvoor heb ik als als chatter wel wat polls uitgezet, zoals de eerste ei- en kuikenpoll bij de steenuil."

Hoe ben je bij Beleef de Lente terechtgekomen en kende je het voor die tijd al?

"Ik ben er vanaf 2008 ingerold, in het tweede jaar van BDL, vlak na de geboorte van mijn eerste dochter. Op bed met de laptop op schoot ;-) Toen nog als "stille" kijker. Pas het jaar daarop in het clubhuis (chatroom) bij de steenuil mee gaan praten."

Je bent moderator. Kun je kort beschrijven wat die functie inhoudt, dus wat je daarvoor zoal moet doen? 

"Als moderator zorg je voor een goede sfeer in het clubhuis. Mensen komen in het clubhuis om samen te praten over de vogels. Hierin kan altijd wat onenigheid ontstaan. Dit probeer je zo goed mogelijk te bemiddelen. Ook beantwoord je vragen die binnengekomen zijn voor de soort waar jij moderator van bent. Op de klachtenpagina los je de klachten op die binnengekomen zijn. Uiteraard staat er hierbij een heel team achter je, waaraan je de vragen kunt stellen waarop je het antwoord niet weet. Per dag ben je regelmatig actief op de site, dus er gaat wel wat tijd in zitten."

Waar haal je je meeste lol uit bij het modereren?

"Het modereren is het leukste als je verwelkomd wordt in het clubhuis. Als er 8 of 9 keer achter elkaar "Ha die mod" langskomt. Leuke contacten binnen de chat, maar ook binnen het complete team van Beleef de Lente. Je leert veel nieuwe mensen kennen."

Het werken binnen het vrijwilligersteam van Beleef de Lente is erg leuk. Iedereen staat altijd klaar voor elkaar. Kan je een keer niet, dan springt er iemand anders even in. Echt super!

Hoe vind je het werken in het vrijwilligersteam van BDL?

"Het werken binnen het vrijwilligersteam van Beleef de Lente is erg leuk. Iedereen staat altijd klaar voor elkaar. Kan je een keer niet, dan springt er iemand anders even in. Echt super!"

Wat spreekt jou aan in BDL?

"Meekijken in de nesten van verschillende vogels. Leuke en minder leuke momenten voor de camera waar we veel van (kunnen) leren. Elke dag weer verschillend. We zijn te gast bij de vogels thuis, hoe moeilijk het af en toe ook is om alles te kunnen zien en niet te mogen ingrijpen."

Welke rol kan BDL volgens jou spelen bij het beschermen van vogels, wat immers de doelstelling is van Vogelbescherming Nederland?

"Beleef de Lente kan inzicht geven in het gedrag van vogels. Hierdoor kunnen er gegevens verzameld worden, waardoor de vogels nog beter beschermd kunnen worden."

Zou je anderen aanraden vrijwilliger te worden bij BDL en zo ja waarom?

"Ik zou anderen zeker aanraden om vrijwilliger te worden bij Beleef de Lente. Je komt in een heel leuk team terecht waar jong en oud samenkomen voor hetzelfde doel:  het kijken naar vogels voor de webcam. Je leert heel veel van elkaar en leert nieuwe mensen kennen. Daarnaast zorg je er mede voor dat mensen bewuster zijn van hun omgeving en de vogels. Dit komt weer ten goede aan de bescherming."

 

Een de beschrijving van taken, werkzaamheden, vereisten en hoeveel tijd het kost vind je op deze pagina.

Interesse?

Louis van Oort, Medewerker Vogelbescherming of 0653983347
Neem contact met mij op